Business & Finance Παρασκευή 11/02/2022, 16:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Playboy στην εποχή του metaverse: Άβαταρ κουνελάκια σε πάρτι στην ψηφιακή βίλα

Έτοιμο για τη νέα εποχή

Το Playboy στην εποχή του metaverse: Άβαταρ κουνελάκια σε πάρτι στην ψηφιακή βίλα

Σέξι κουνελάκια και πολυτελείς βίλες στο metaverse; Γιατί όχι, απαντάει το Playboy, το οποίο έχει θέσει ως στόχο να μεταφέρει το πασίγνωστο logo του και στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.  

H εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στα NFTs, ενώ έχει λανσάρει και μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία ονομάζεται Centerfold. Ως κορωνίδα όλων αυτών δε, ετοιμάζεται να χτίσει και μια νέα βίλα. Αυτή τη φορά στο διαδίκτυο. 

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Χιουγκ Χέφνερ και δύο χρόνια μετά το κλείσιμο του εμβληματικού περιοδικού, η νέα διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να θέσει το Playboy σε τροχιά μέλλοντος. 

Η βασική πρόκληση είναι η εξής: Να λανσάρει το διάσημο brand και στον ψηφιακό κόσμο και δη, στο ίντερνετ του μέλλοντος, δηλαδή στο Web 3.0. 

«Το περιοδικό ήταν ένα από τα προϊόντα της εταιρείας. Αλλά το κουνελάκι ήταν αυτό που άξιζε δισεκατομμύρια δολάρια. Και δεν αντιγράφεται» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Ben Kohn. 

Και σε αυτό δεν έχει άδικο. Άλλωστε, Νο.1 πηγή εσόδων για την εταιρεία είναι αυτή τη στιγμή το γνωστό κουνελάκι με το παπιγιόν, το οποίο πλέον εισάγεται και στον κόσμο του metaverse, με στόχο να συνεχίσει να φέρνει… χρήματα. 

Πριν λίγους μήνες, συγκεκριμένα, η εταιρεία προώθησε μια σειρά άβαταρ κουνελιών, γνωστά και ως Rabbitars. Επρόκειτο για 11.953 ψηφιακά έργα τέχνης, τα οποία πλέον διατίθενται στην αγορά των NFTs. 

Όμως, αυτός ο αριθμός είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, καθώς η Playboy διαθέτει 10 εκατομμύρια διαφορετικά έργα περιεχομένου, τα οποία ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.  

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η εμβληματική βίλα του Playboy, η οποία μετράει αντίστροφα για να εισέλθει στην ψηφιακή της μορφή. 

Το Playboy στην εποχή του metaverse: Άβαταρ κουνελάκια σε πάρτι στην ψηφιακή βίλα-1
Φωτ. CNBC

Όσον αφορά την πραγματική βίλα, όπου λάμβαναν χώρα τα φαντασμαγορικά πάρτι του πρώην ιδιοκτήτη και ιδρυτή του Playboy, σήμερα ανήκει στον Έλληνα ομογενή Daren Metropoulos. 

Το πολυτελές ακίνητο, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του ‘60 στο Λος Άντζελες, περιήλθε στα χέρια του 33χρονου επιχειρηματία το 2016.  

O Daren είναι γιος του Dean Metropoulos, ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη, αλλά σε ηλικία 10 ετών μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Σήμερα, η οικογένεια έχει περιουσία  2,6 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

«Ψήνεται» το πρώτο ψηφιακό μπέργκερ – Τα McDonald’s μπαίνουν στο metaverse

Βιασμός στο metaverse: Τι κάνει τώρα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News