Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 20:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Αυξημένες προβλέψεις για το 2022 παρά τον πολιτικό «πόλεμο»

AstraZeneca: Αυξημένες προβλέψεις για το 2022 παρά τον πολιτικό «πόλεμο»

Υψηλότερες είναι οι προβλέψεις για τις πωλήσεις της AstraZeneca για φέτος, ενώ η φαρμακευτική αύξησε και το ετήσιο μέρισμα για τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία, καθώς κατέγραψε ρεκόρ εσόδων το 2021.

Στις σημερινές ανακοινώσεις, η εταιρεία όμως προειδοποίησε πως η ώθηση που έλαβε από τα προϊόντα για την Covid-19 ενδέχεται να υποχωρήσει φέτος.

Η φαρμακευτική δήλωσε ότι πέρυσι είχε έσοδα περίπου 4 δισ. δολαρίων μόνο από το εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο υπενθυμίζεται πως ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει ακόμη το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Πόλεμος» κατά του εμβολίου

Ο καθηγητής της Οξφόρδης, σερ Τζον Μπελ, ο οποίος μετείχε στην ομάδα ανάπτυξης του εμβολίου κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα επιστήμονες και πολιτικούς ότι έβλαψαν την φήμη τους εμβολίου και ενδεχομένως να οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, ερωτώμενος εάν η εταιρεία θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση δήλωσε ότι δεν μετανιώνει καμία κίνηση. «Είναι πολύ δύσκολο να μετανιώσει κανείς όταν έχει παραδόσει 2,6 δις. δόσεις εμβολίου και έχει σώσει 1 εκατ. ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια έχει επιστρέψει στις οικονομίες σε πολλές χώρες να επανεκκινήσουν», δήλωσε ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το AstraZeneca μαζί με τα κινεζικά εμβόλια είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο στον κόσμο κατά της Covid-19.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

CEO AstraZeneca: Το εμβόλιο της AstraZeneca ίσως να είχε αποτρέψει αυτή την έξαρση

Κορωνοϊός: Πόσο διαρκεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό

Pfizer: Χάρη σε εμβόλια και χάπια για Covid αναμένει έσοδα-ρεκόρ φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News