Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 15:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Binance επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο Forbes

H Binance επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο Forbes

Στρατηγική επένδυση 200 εκατ. δολαρίων στο περιοδικό Forbes κάνει η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. 

Η επένδυση, η οποία έχει τη μορφή αγοράς μετοχών, αναμένεται να συνδράμει στο σχέδιο για εισαγωγή της εκδοτικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Ταυτόχρονα, χάρη στα 200 εκατ. δολάρια, η Binance του Zhao Changpeng θα καταστεί ένας από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους του περιοδικού, το οποίο είναι ηλικίας 104 ετών. Θα ελέγχει, παράλληλα, δύο από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Στόχος αυτής της επενδυτικής κίνησης είναι το όσο το δυνατόν καλύτερο «πλασάρισμα» της Binance στον κόσμο του Web 3.0, δηλαδή της νέας γενιάς διαδικτύου, όπου οι δημιουργοί περιεχομένου αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο. 

Κι αυτό, διότι η δομή του νέου ίντερνετ θα εδράζεται σε μια αποκεντρωμένη version του σημερινού κυβερνοχώρου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των blockchains και διευκολύνοντας τη χρήση κρυπτονομισμάτων, tokens και NFTs.  

Το περιοδικό Forbes, από το 2014, ελέγχεται κατά 95% από την Integrated Whale Media, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. 

Ας σημειωθεί ότι περιουσία του ιδρυτή και επικεφαλής της Binance, Zhao Changpeng, ανέρχεται στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News