Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 15:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Αδύναμα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα – Πρόοδος στο σχέδιο του νέου CEO

Ενέκρινε επαναγορά μετοχών αξίας 4 δισ. δολαρίων

Twitter: Αδύναμα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα – Πρόοδος στο σχέδιο του νέου CEO

Τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Parag Agrawal δημοσίευσε το Twitter, τα οποία απέκλιναν από το προσδοκώμενο σε όλα τα επίπεδα. Σε σχέση με την μέση εκτίμηση αναλυτών της Wall Street, χαμηλότερα ήταν τα έσοδα από διαφημίσεις, η αύξηση των χρηστών, αλλά και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Twitter όμως υποστήριξε ότι πραγματοποίησε «σημαντική πρόοδο» προς τον στόχο της να φτάσει τους 315 εκατ. χρήστες και τα 7,5 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα μέχρι το τέλος του 2023. Επίσης, σημείωσε πως ο ρυθμός αύξησης των χρηστών θα επιταχυνθεί φέτος στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπό την νέα διοίκηση, η εταιρεία social media έχει κινητοποιήσει μεγάλα πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα την δημιουργία ακουστικών chat room και newsletter. Στόχος των εγχειρημάτων είναι να διευρύνει την βάση χρηστών τς, αφού επί πολύ καιρό φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσέλκυση νέων χρηστών και διαφημιστικού περιεχομένου.

Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου του 2021 δείχνουν ότι οι χρήστες (συγκεκριμένα όσοι βλέπουν διαφημίσεις στο Twitter) αυξήθηκαν κατά 13% στα 217 εκατομμύρια, ενώ αναμενόταν αύξηση στα 218,5 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο τρίμηνο ο αριθμός αυτός ανερχόταν στα 211 εκατομμύρια.

Επίσης, για το επόμενο τρίμηνο η εταιρεία αναμένει πως τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 1,17 δισ. δολάρια και 1,27 δισ.  

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας 4 δισ. δολαρίων, επιπλέον των 2 δισ. δολαρίων που ενέκρινε το 2020. «Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Twitter βοηθά τους επενδυτές να παρακάμψουν τα σχετικά αδύναμα αποτελέσματα και προβλέψεις», σχολίασε στο Reuters ο Jesse Cohen, αναλυτής στην Investing.com.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Από CTO σε CEO – Ο Ντόρσι δίνει τη σκυτάλη στον Agrawal

Ποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μοιράζεται περισσότερο τα data χρηστών;

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News