Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζεται για comeback η Peloton – Ποιοι είναι οι ιδανικοί «μνηστήρες»

Ετοιμάζεται για comeback η Peloton – Ποιοι είναι οι ιδανικοί «μνηστήρες»

Σε λίστα κατέταξε η Blackwells Capital τις πιθανές εταιρείες που πληρούν όλα τα κριτήρια, ώστε να καταστήσουν εκ νέου την Peloton ηγετική δύναμη στην αγορά εξοπλισμού γυμναστικής. Η Blackwells Capital, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Peloton και ήταν αυτή που εισηγήθηκε την αποπομπή του CEO Jogn Foley καθώς και την πλήρη αναδιάρθρωση της εταιρείας, οργάνωσε μία παρουσίαση 65 σελίδων με τους 19 πιο κατάλληλους εταίρους για την Peloton.

Για την κατάταξη έλαβε υπόψιν έξι κριτήρια από τις προοπτικές μείωσης των δαπανών μέχρι την δυνατότητα προώθησης νέων προϊόντων. Από τις 19 εταιρείες που εξετάστηκαν οι επτά πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Πρόκειται για την Berkshire Hathaway του Warren Buffet, την Adidas, την Lululemon, την Nike, την Apple, την Google και την Softbank.

Ετοιμάζεται για comeback η Peloton – Ποιοι είναι οι ιδανικοί «μνηστήρες»-1

Πηγή: Business Insider

Με την εν λόγω έκθεση, η Blackwells ουσιαστικά ανέδειξε την άμεση ανάγκη για αλλαγή στο τιμόνι της Peloton, αλλά και την ανάγκη για γενική ανακατεύθυνση της εταιρείας, η οποία δέχεται έντονες πιέσεις από την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης μετά την χαλάρωση της ζήτησης.

«Πιστεύουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως την αναζήτηση για νέους πλήρως ανεξάρτητους διευθυντές χωρίς προηγούμενη σύνδεση με την τρέχουσα ομάδα διοιίκησης και διαχείρισης», δήλωσε η Blackwells.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Peloton σημείωσε κέρδη περίπου 24% μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Foley και της περικοπής 2.800 θέσεων εργασίας.

Τη θέση του Foley θα αναλάβει ο πρώην οικονομικός διευθυντής των Spotify και Netflix, Barry McCarthy, ο οποίος θα καταστεί επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Peloton.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Απολύσεις και αλλαγές στην κορυφή της Peloton – Συνεχίζεται η αναιμική ζήτηση

Mεγάλα ονόματα «περικυκλώνουν» την Peloton

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News