Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 13:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Delivery Hero: Βουτιά στη μετοχή της – Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για φέτος

Delivery Hero: Βουτιά στη μετοχή της – Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για φέτος

Περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας της έχει χάσει η μετοχή της Delivery Hero σήμερα, καθώς οι προβλέψεις για ανάπτυξη των εσόδων της φέτος είναι αρκετά χαμηλότερες του προσδοκώμενου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, στον τομέα του delivery φαγητού, που είναι και η βασική της δραστηριότητα, αναμένει πως δεν φέρει ζημίες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Προβλέπει όμως επίσης πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ 1% και 1,2% για ολόκληρο το έτος. Σύμφωνα με το Reuters, η μέση εκτίμηση προέβλεπε προσαρμοσμένα EBITDA στο 0,9%.

Επίσης, οι αναλυτές εστιάζουν και στις χαμηλότερες από το προσδοκώμενο παραγγελίες το δ’ τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 9,5 δισ. ευρώ και 10,5 δισ.  ευρώ για το 2022, ενώ το 2021 σημείωσε έσοδα ύψους 6,6 δισ. ευρώ.  

Η γερμανική εταιρεία παράδοσης φαγητού είχε αποκτήσει μεγάλη δυναμική εν μέσω πανδημίας, καθώς υπήρξε τεράστια αύξηση στις παραγγελίες. Επίσης, έχει επενδύσει αδρά προκειμένου να διατηρήσει το μομέντουμ σε έναν κλάδο όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Delivery Hero σήμερα έχει υποχωρήσει έως και 28,31% στα περίπου 48 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Delivery Hero, Niklas Oestberg, η εταιρεία θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος, αφότου ολοκληρωθεί η εξαγορά της ισπανικής startup για delivery φαγητού Glovo. Αναμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA της Glovo θα διαμορφωθούν στα -330 εκατ. ευρώ φέτος. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Delivery Hero: Πώς «κυκλώνει» την ελληνική αγορά και τι κοιτάζει η Επ. Ανταγωνισμού

Delivery Hero: Εξαγοράζει Kiosky’s, delivery.gr και e-table

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News