Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 10:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιογραφικό: Το ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσετε για να σας προσλάβουν

Βιογραφικό: Το ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσετε για να σας προσλάβουν

Όταν κοιτάζει βιογραφικά για να κάνει μία πρόσληψη, υπάρχει ένα πράγμα που αμέσως τραβά την προσοχή του, δηλώνει ο  επιχειρηματίας και venture capitalist Kevin O’Leary. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα του υποψηφίου να κάνει τη δουλειά.

Σύμφωνα με τον O’Leary, οι καλύτεροι εργαζόμενοι και μάνατζερ  έχουν μία ισορροπία την οποία ο ίδιος περιγράφει σαν το «γιν και το γιανγκ». Του αρέσει όταν οι υποψήφιοι του δίνουν την εντύπωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκει ένα άτομο που είναι καλό στα οικονομικά αλλά του αρέσει επίσης να παίζει κάποιο όργανο ή να βγάζει φωτογραφίες.

«Όταν βλέπεις κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό και αντίθετο με την δεξιότητα που ψάχνεις για να προσλάβεις, αυτό είναι κάτι πολύ δυνατό. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι το άτομο είναι ισορροπημένο στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται», λέει ο O’Leary στο CNBC.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων John Spooner συμφωνεί ότι οι υποψήφιοι για μια θέση θα πρέπει να εντάσσουν στο βιογραφικό τους «τουλάχιστον ένα ασυνήθιστο πράγμα», ώστε να ξεχωρίσουν και να πυροδοτήσουν μία συζήτηση με το άτομο που θα τους κάνει τη συνέντευξη.

Ο ίδιος ο O’Leary αποκαλύπτει ότι πρόσφατα προσέλαβε μία υποψήφιο για μια θέση social media όταν έμαθε ότι τα απογεύματα κάνει μαθήματα μπαλέτου. Ασφαλώς, αυτό δεν είχε καμία σχέση με τις ικανότητές της στη δουλειά, όμως έκανε το βιογραφικό της να ξεχωρίσει.

«Το βλέπω σαν μια αφοσίωση και μία πειθαρχία που θα έχει εφαρμογή και στις δύο πλευρές της ζωής της –και τον χορό αλλά και στις δουλειές. Αυτό είναι ένα υπέροχο πράγμα να ψάχνεις στα βιογραφικά», εξηγεί ο O’Leary.

Κατά την άποψή του, όταν ένας υποψήφιος έχει ένα χόμπι που απαιτεί να αφιερώσει χρόνο, αυτό δείχνει ότι θα είναι επιμελής στη δουλειά του. «Όταν βλέπω ανθρώπους που είναι ισορροπημένοι με αυτόν τον τρόπο, δεν σημαίνει πως δεν δουλεύουν πολύ σκληρά. Το κάνουν. Δουλεύουν σαν τρελοί γιατί προσπαθούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα την ίδια στιγμή», σημειώνει.

Αντίθετα, το στοιχείο που κάνει τον O’Leary να απορρίψει ένα βιογραφικό είναι όταν κάποιος έχει πολλές αλλαγές δουλειάς στο ιστορικό του. «Πρέπει να έχεις την πνευματική δέσμευση, είτε σου αρέσει μία δουλειά ή όχι, να μείνεις εκεί για τουλάχιστον δύο χρόνια», εξηγεί.

O Kevin O’Leary έκανε το μεγαλύτερο deal της ζωής του όταν πούλησε την The Learning Company στη Mattel αντί 4,2 δισ. δολαρίων στο αποκορύφωμα της φούσκας του dot-com, το 1999. Σήμερα είναι διαχειριστής κεφαλαίων και venture capitalist, ενώ συμμετέχει στην επιχειρηματική τηλεοπτική εκπομπή Shark Tank.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Συνέντευξη για δουλειά: Τι απαντώ σε επτά «δύσκολες» ερωτήσεις

Δύο στα τρία βιογραφικά έχουν αυτό το λάθος: Συνήθως «κόβονται» αμέσως

Αντιπαθητικός συνάδελφος στη δουλειά; 6 κόλπα που μπορεί να βοηθήσουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News