Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 18:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Φως στο τούνελ μετά την άρση των περιορισμών – Δυναμική ανάκαμψη στα εισιτήρια

Ryanair: Φως στο τούνελ μετά την άρση των περιορισμών – Δυναμική ανάκαμψη στα εισιτήρια

Δραματική είναι η ανάκαμψη στις κρατήσεις εισιτηρίων στη Ryanair τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary. Η ανάκαμψη της ζήτηση γίνεται με φόντο την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμό στην Ευρώπη, που ουσιαστικά ενθαρρύνει τον κόσμο να ξαναπετάξει.

Τα αεροπλάνα της low cost αεροπορικής πραγματοποιούν πτήσεις με περίπου 75% πληρότητα, ενώ ενδέχεται να φτάσουν και το 90% στην κορύφωση της θερινής σεζόν, όπως εκτίμησε ο O’Leary.

Η εταιρεία αναμένει πως οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν σε «πολύ χαμηλά επίπεδα» μέχρι και τον Μάιο, προτού αυξηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην περίοδο εκείνη, σύμφωνα με τον O’Leary, οι τιμές θα μπορούν να αυξηθούν αφενός χάρη στην ισχυρή ζήτηση αφετέρου λογω της χαμηλής χωρητικότητας των αεροσκαφών. Ενδέχεται μάλιστα να ανέβουν και σε επίπεδα προ – πανδημίας, δήλωσε ο O’Leary.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της low cost, υπάρχει τόσο διάχυτη αβεβαιότητα στον κλάδο που είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει το επίπεδο των τιμών για τον χειμώνα του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι και μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η αεροπορική και ο ίδιος ο O’Leary κρατούσαν εξαιρετικά επιφυλακτική στάση απέναντι στην ανάκαμψη του τουρισμού. Συγκεκριμένα, ανακοινώνοντας τα τριμηνιαία αποτελέσματα η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει περαιτέρω τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερους πελάτες. Επίσης, είχε σημειώσει πως ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Έκτοτε, πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών η Γαλλία και η Ισπανία, όπου πραγματοποιεί πτήσεις η Ryanair έχουν μειώσει τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη υποχωρεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Έρχονται φθηνότερα εισιτήρια φέτος

TUI: Οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News