Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 12:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SoftBank: IPO για την Αrm μετά το «ναυάγιο» των 40 δισ. δολαρίων

Το 2023

SoftBank: IPO για την Αrm μετά το «ναυάγιο» των 40 δισ. δολαρίων

Στην επιλογή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) για την Arm στρέφεται πλέον η SoftBank, μετά το «ναυάγιο» στο mega deal με τη Nvidia, αξίας 40 δισ. δολαρίων. 

Οι ενστάσεις των εποπτικών αρχών στην προοπτική εξαγοράς της Arm από την αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών – μικροτσίπς, οδήγησαν τη διοίκηση της SoftBank στο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για τη θυγατρική της. 

Έτσι, δρομολόγησε την εισαγωγή της Arm στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα εντός του 2023. 

Η Softbank εδώ και αρκετούς μήνες αναζητάει νέους τρόπους τόνωσης των εσόδων, τα οποία έχουν μειωθεί αισθητά, λόγω των αναταράξεων στον κλάδο της τεχνολογίας. 

Έχοντας επενδύσει μεγάλα ποσά σε αρκετές startups κατά τη διάρκεια της πανδημίας (Didi Global, DoorDash), τώρα βλέπει την αξία αυτών των επενδύσεων να απομειώνεται, εν μέσω των αναδιατάξεων που λαμβάνουν χώρα στη μετα-Covid οικονομία. 

Η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων της SoftBank υποχώρησε τον Δεκέμβριο στα 168 δισ. δολάρια έναντι 187 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2021.  

Η πώληση της Arm, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή μικροτσίπς – ημιαγωγών, στην αμερικανική Nvida αποτελούσε ένα εν δυνάμει «σωσίβιο» για τους Ιάπωνες. 

Ωστόσο, οι ενστάσεις των εποπτικών αρχών, οι οποίες ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο μονοπωλιακής κατάστασης στην αγορά, έβαλαν «φρένο» στο deal των 40 δισ. δολαρίων. 

Έτσι, η διοίκηση της SoftBank αποφάσισε να εισαγάγει την Arm στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια προσπάθεια να καταστήσει δημόσια την εταιρεία, να περιορίσει την έκθεσή της και να τονώσει τη ρευστότητά της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μικροτσίπς: Προς ναυάγιο ο γάμος των 40 δισ. δολαρίων

Intel: Επενδύσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων για δική της παραγωγή ημιαγωγών 

Η Jefferies οικονομικός σύμβουλος στην εξαγορά του 47% της VivaWallet από τη JP Morgan

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News