Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 08:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N. Young: Σηκώστε τα χρήματά σας από τις big banks

N. Young: Σηκώστε τα χρήματά σας από τις big banks

Συνεχίζει ακάθεκτος ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός, Neil Young, την αντιπαράθεσή του με το Spotify, αφότου απέσυρε όλο του το μουσικό έργο από την πλατφόρμα του εξαιτίας της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό.

Αυτή τη φορά προέτρεψε τους εργαζόμενους στο Spotify να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, ωστόσο αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Young, μπήκαν και οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με τον ίδιο να προτρέπει τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από αυτές, επειδή συνεχίζουν να χρηματοδοτούν έργα με ορυκτά καύσιμα τα οποία είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο καλλιτέχνης άσκησε κριτική στον διευθύνοντα σύμβουλο του Spotify, Ντάνιελ Εκ, λέγοντας ότι αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα, στον απόηχο της κριτικής προς τον Αμερικανό podcaster, Joe Rogan, ο οποίος έχει δημιουργήσει αντιδράσεις με τις απόψεις του για την πανδημία, τα εμβόλια, ενώ δέχεται και κριτική για τη χρήση ρατσιστικών σχολίων.

«Στην εποχή μας που είναι η εποχή της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι πρόβλημα. Βάλτε στο περιθώριο τους υπαίτιους», ανέφερε ο Young.

Ο ροκ σταρ απέσυρε το υλικό του από τo Spotify τον περασμένο μήνα, αφού αρνήθηκε η μουσική του να παίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Rogan, εξαιτίας των σχολίων του για τα εμβόλια.

Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Joni Mitchell, ο κιθαρίστας Nils Lofgren και η αμερικανική καθηγήτρια και συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Brene Brown ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Ο Young όμως προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς προέτρεψε τους πολίτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις πολυεθνικές τράπεζες JP Morgan, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo, λέγοντας πώς είναι εταιρείες που προκαλούν «ζημιές» με τη χρηματοδότησή τους στα ορυκτά καύσιμα.

Τα σχόλια του Γιανγκ έρχονται μια μέρα αφότου ο Ντάνιελ Εκ, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι ενώ καταδικάζει τα σχόλια  του Rogan, η εταιρεία δεν θα τον «φιμώσει».

Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της μουσικής πλατφόρμας, ο Young έγραψε: «Λέω ότι ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο σας πρόβλημα -όχι ο Joe Rogan. Φύγετε από αυτό το μέρος πριν σας φάει την ψυχή».

Παράλληλα προέτρεψε επίσης κι άλλους μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν το έργο τους αλλού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News