Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 18:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσα Bitcoin έχει η Tesla στα ταμεία της

Πόσα Bitcoin έχει η Tesla στα ταμεία της

Bitcoin αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων έχει στο ταμείο της η Tesla του Έλον Μασκ, καθώς μέσα στο 2021 η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. 

H εταιρεία είχε αγοράσει τα crypto, στο πλαίσιο της βραχύβιας αποδοχής του Bitcoin ως μέσου πληρωμών. Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο, ο Μασκ αναγκάστηκε να άρει την απόφασή του, επικαλούμενος το υψηλό περιβαλλοντικό κόστος για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων. 

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του 2021, η πρόσφατη βουτιά δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη ζημιά να καθορίζεται σε περίπου 101 εκατ. δολάρια. 

Ωστόσο, από τις συνολικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, κατά τη διάρκεια του έτους, ο αμερικανικός κολοσσός εμφάνισε συνολικά κέρδη 27 εκατ. δολαρίων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλον Μακ έχει μεγάλη… αγάπη στα crypto, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη διαρκή ενασχόλησή του με αυτά. Μόλις στις αρχές του 2022, άλλωστε, ανακοίνωσε ότι θα δέχεται το Dogecoin ως επίσημο νόμισμα πληρωμών για αγορές προϊόντων, με εξαίρεση βέβαια τα ηλεκτρικά οχήματα. 

«Πολύς κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X κατέχουν Doge. Δεν είναι χρηματοπιστωτικοί ειδήμονες ή άνθρωποι της τεχνολογίας στη Silicon Valley. Γι αυτό αποφάσισα να στηρίξω το Doge. Είναι το κρυπτονόμισμα του λαού» είχε αναφέρει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

E. Musk: Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα «του λαού»

Γιατί ο Έλον Μασκ έκανε «κωλοτούμπα» για τα Bitcoins

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News