Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 12:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταξιδεύοντας με κρυπτονομίσματα στην Αλάσκα – H αεροπορική εταιρεία που αλλάζει την αγορά

Ταξιδεύοντας με κρυπτονομίσματα στην Αλάσκα – H αεροπορική εταιρεία που αλλάζει την αγορά

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε από την Αμερική προς την Ασία (και το αντίστροφο), κάνοντας μια μικρή στάση στην Αλάσκα, τότε σας βρήκαμε την κατάλληλη αεροπορική εταιρεία.  

Ο λόγος για τη Northern Pacific Airways, η οποία εντός του 2022 θα ξεκινήσει τα πρώτα της ταξίδια με έναν μικρό στόλο από Boeing 757-200. 

Η νεόκοπη αεροπορική, σε αντίθεση με τις προϋπάρχουσες, δεν θα πραγματοποιεί απευθείας ταξίδι μεταξύ των δύο πλευρών του Ειρηνικού Ωκεανού. Αντ’ αυτού, θα χρησιμοποιεί την Αλάσκα ως ενδιάμεση στάση.  

Και γιατί κάποιος να επιλέξει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αφού θα χρειάζεται περισσότερες ώρες για να φθάσει στον προορισμό τους, είναι μια εύλογη απορία. 

Η απάντηση, σύμφωνα με την αεροπορική, έγκειται στο οικονομικό σκέλος, καθώς ο ανεφοδιασμός του Boeing στην Αλάσκα θα οδηγήσει σε φθηνότερα εισιτήρια κατά 10% έως 20%. 

Όλες οι πτήσεις θα κάνουν ενδιάμεση στάση στην Αλάσκα, και συγκεκριμένα στην επαρχία Anchorage, συνδέοντας την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα με το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη, το Ορλάντο, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες. 

Η Northern Pacific Airways γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της χρεοκοπημένης Ravn Air Group, της μεγαλύτερης περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας της Αλάσκας, η οποία υπέβαλε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές τον Απρίλιο του 2020. 

Στη συνέχεια, μία ομάδα επενδυτών, η Float Alaska, απέκτησε ένα μέρος της αεροπορικής εταιρείας έναντι μόλις 8 εκατ. δολαρίων, με σκοπό να τη βάλει εκ νέου στον παγκόσμιο χάρτη τον αερομεταφορών. 

Και τα κατάφερε. 

Ένας από τους βασικούς επενδυτές είναι ο Josh Jones, ο οποίος ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, ο ίδιος έχει λανσάρει το FlyCoin, ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο απευθύνεται στους πελάτες της αεροπορικής και το οποίο χρησιμοποιείται ως voucher για μελλοντικά δρομολόγια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Delta: Τι θα γίνει με τους απείθαρχους επιβάτες;

Πώς σχεδιάζεται η διαδρομή ενός αεροπλάνου; Γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News