Business & Finance Σάββατο 5/02/2022, 19:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται πύραυλος φτιαγμένος από 3D printer – Η επιτυχία του πρώην εργαζομένου του Μπέζος

Έρχεται πύραυλος φτιαγμένος από 3D printer – Η επιτυχία του πρώην εργαζομένου του Μπέζος

Απολαμβάνοντας τεράστια υποστήριξη από επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης στην εταιρεία του, ο Tim Ellis – πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία διαστήματος του Τζεφ Μπέζος – έχει ένα αισιόδοξο και πλέον εφικτό όνειρο: να δημιουργήσει γρήγορα και με χαμηλό κόστος σχετικά μικρούς πυραύλους που θα μπορούν να προσκρούουν και να ρίχνουν δορυφόρους σε τροχιά.

Η εταιρεία που συνίδρυσε το 2015, η Relativity Space, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει σε ένα οικοσύστημα startups που έχουν ακριβώς το ίδιο σχέδιο, διότι συγκέντρωσε περίπου 1,2 δισ. δολάρια μέσα σε μόλις οκτώ μήνες. Τέτοια ποσά προσελκύουν ελάχιστες εταιρείες διαστήματος.

Ο λόγος είναι ο εξής:  η Relativity σκοπεύει να εκτυπώνει σε εκτυπωτές 3D σχεδόν όλα τα εξαρτήματα για τους πυραύλους της.ύψους περίπου 60 μέτρων. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Ellis, οι επενδυτές ενδιαφέρονται τόσο πολύ να δουν εάν η εταιρεία θα το φέρει εις πέρας, που εν τέλει μπόρεσε να χτίσει από το μηδέν έναν πύραυλο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Αντιθέτως, οι πύραυλοι που καταστευάζονται από μηχανήματα χρειάζονται από μερικούς μήνες μέχρι τουλάχιστον ένα έτος.

 

Με τη χρήση ρομπότ, η Relativity μπορεί να προχωρήσει γρήγορα σε μικροαλλαγές στον σχεδιασμό των πυραύλων, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ενδεχομένως καλύτερα προϊόντα σε λιγότερο χρόνο.

Ωστόσο, δεν έχει εκτοξευθεί ακόμη κανένας πύραυλός της. Συνεπώς, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η μέθοδος 3D printing μπορεί πράγματι να βελτιώσει τις επιδόσεις του κλάδου.

«Πιστεύω ότι υπάρχει το μομέντουμ. Οφείλουμε να δείξουμε τι έχουμε. Αλλά βασικά κομμάτια του πυραύλου έχουν ήδη σταλεί σε μία προσομοιωτική αποστολή εδάφους και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι περάσαμε το εμπόδιο, στο σημείο που ένας πύραυλος από 3D printer είναι αναπόφευκτος – πραγματικά αναπόφευκτος», σημείωσε ο Ellis.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Σύνταξη στα 30 για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Θα προσγειωθεί στο «νεκροταφείο» των διαστημοπλοίων

Μάχη του διαστήματος: 97% φθηνότερος ο υποψήφιος αντικαταστάτης του ISS

Σύγκρουση με 2,58χλμ/δευτερόλεπτο: Πύραυλος του Elon Musk θα πέσει στο φεγγάρι

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News