Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 20:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon Prime: Στα 180 δολάρια και όχι στα 139 για τους μισούς συνδρομητές στις ΗΠΑ

Amazon Prime: Στα 180 δολάρια και όχι στα 139 για τους μισούς συνδρομητές στις ΗΠΑ

Στα 180 δολάρια σκαρφαλώνει η τιμή για τουλάχιστον τους μισούς συνδρομητές του Amazon Prime στις ΗΠΑ και όχι στα 139 δολάρια όπως ανακοινώθηκε αρχικά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Amazon, η ετήσια συνδρομή που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2016 προκειμένου να προσεκύσει περισσότερους καταναλωτές μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, θα ανέβαινε κατά 20 δολάρια στα 139 ευρώ.

Σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners η στρατηγική της εισαγωγής ετήσιας συνδρομής δούλεψε και τώρα το 52% των συνδρομητών πληρώνει ανά μήνα και παρότι γι αυτούς η συνδρομή είναι ελαφρώς ακριβότερη σε ετήσια βάση παραμένουν πιστοί. Συγκεκριμένα το 97% δηλώνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεώσει την συνδρομή του και το 99% των ετήσιων συνδρομητών επίσης.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η αύξηση του 52% των συνδρομητών που πληρώνουν ανά μήνα θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από την αύξηση στους συνδρομητές του ετήσιου πακέτου.

Η ετήσια συνδρομή πλέον σκαρφαλώνει στα 139 δολάρια και η μηνιαία στα 14,99 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη αύξηση τιμών από το 2018. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι μετά από κάθε αύξηση στις τιμές της, η Amazon κέρδισε εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Για την αύξηση που ανακοίνωσε τώρα, οι αναλυτές προβλέπουν προς το παρόν ότι η Amazon δεν θα χάσει πολλούς πελάτες.

Από την πλευρά τους οι επενδυτές εξέλαβαν την αύξηση ως θετικό σημάδι και έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Amazon, η οποία παράλληλα εξέδωσε και εξαιρετικά αποτελέσματα τριμήνου. Η μετοχή ενισχύθηκε έως και 13% σήμερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ράλι για τη μετοχή της Amazon – Η καλύτερη συνεδρίαση της τελευταίας 10ετίας

Amazon: Τι την οδηγεί σε αύξηση 17% της συνδρομής Prime στις ΗΠΑ

Η Amazon κάνει προσλήψεις στην Αθήνα: Τι ζητάει, οι μισθοί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS