Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 20:20
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο επτά ετών η τιμή βενζίνης

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο επτά ετών η τιμή βενζίνης

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των επτά ετών εκτινάχθηκαν οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ σήμερα Παρασκευή, στον απόηχο του νέου άλματος των τιμών αργού που ξεπέρασαν τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014. 

Ο μέσος όρος της τιμής βενζίνης ανά γαλόνι διαμορφώθηκε σήμερα στα 3,423 δολάρια, σύμφωνα με την ΑΑΑ. Το σημερινό επίπεδο σημαίνει ότι οι καταναλωτές πληρώνουν τώρα την πιο ακριβή τιμή από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2014. Απλά να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο, η τιμή κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 2,14 δολάρια το γαλόνι. 

Η ραγδαία αύξηση των τιμών συμβάλει τα μέγιστα στις πληθωριστικές πιέσεις σε ολόκληρη την οικονομία και δημιουργεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντν. 

«Οι τιμές της βενζίνης βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε το ενεργειακό κόστος, αλλά επιμένει ανοδικά», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

Τώρα, με τις τιμές πετρελαίου να οδεύουν προς τα 100 δολάρια το βαρέλι, δεν αναμένεται αποσυμφόρηση για τις τιμές βενζίνης τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Σίγουρα θα είναι πιο ακριβό έτος απ΄ό,τι αναμενόταν αρχικά», αναφέρει ο Πάτρικ Ντε Χάαν της GasBuddy, ο οποίος προβλέπει τη μέση τιμή βενζίνης να ξεπερνά τα 4 δολάρια ανά γαλόνι έως την αργία του Memorial Day. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News