Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σε υψηλό επίπεδο παρέμειναν οι βιομηχανικές παραγγελίες

Γερμανία: Σε υψηλό επίπεδο παρέμειναν οι βιομηχανικές παραγγελίες

Επιβράδυνση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατά τον τελευταίο μήνα του 2021, ωστόσο παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο και κατέγραψαν υψηλότερο ρυθμό από το αναμενόμενο, χάρη στη μεγάλη αύξηση που σημείωσαν οι παραγγελίες εντός Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, Destatis, οι βιομηχανικές παραγγελίες στο κλείσιμο της περυσινής χρονιάς σημείωσαν άνοδο 2,8%, από την αναθεωρημένη αύξηση της τάξεως του 3,6% τον Νοέμβριο. Το 2,8%, είναι ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters. 

Οι παραγγελίες εντός της Γερμανίας σημείωσαν ισχυρή αύξηση 11,7% τον Δεκέμβριο του 2021 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα, οι παραγγελίες για το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 3%. Οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 4,2%, ενώ από άλλες χώρες κατά 2,3%.

Οι παραγωγοί ενδιάμεσων αγαθών είδαν τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται κατά 4,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν άνοδο 1,8%. Όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 5,3%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News