Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 20:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ με 14.000 κενές θέσεις

Η καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ με 14.000 κενές θέσεις

Έχουν σχεδόν παρέλθει δύο ολόκληρα χρόνια από την επέλαση της πανδημίας και η επίπτωσή της στην αγορά εργασίας παγκοσμίως, αλλά και ιδίως στις ΗΠΑ, ήταν τεράστια. Σύμφωνα με την ετήσια λίστα της Glassdoor για τις καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος της πανδημίας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα.

Στην πρώτη θέση με ετήσιο μέσο μισθό να ξεκινάει στα 144.997 δολάρια βρίσκεται ο αρχιτέκτονας επιχειρήσεων. Προκειται ουσιαστικά για άτομο που παρέχει μεθόδους για την οργανωσιακή δομή μίας επιχείρησης καθώς και τον καθορισμό των διασυνδέσεων όσον αφορά νευραλγικούς τομείς της. Τα άτομα αυτά έθεσαν τα θεμέλια για την στροφή των επιχειρήσεων στην τηλεργασία και την υβριδική εργασία.

Παρότι η πλατφόρμα Glassdoor βάζει τους επιχειρησιακή αρχιτεκτονική στην κορυφαία θέση, καθώς έχει αποκομίσει πολύ υψηλά ποσοστά ευχαριστημένων εργαζομένων, υπάρχουν ακόμη 14.021 κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Στην δεύτερη θέση έρχονται οι μηχανικοί που είναι εξειδικευμένοι στο Διδίκτυο, τις εφαρμογές και την ανάπτυξη λογισμικού, και στην τρίτη οι data scientists. Με μέσες αχρικές αποδοχές στα 101,794 δολάρια και 120.000 αντίστοιχα – και έχοντας συγκεντρώσει υψηλότατα ποσοστά ευχαριστημένων υπαλλήλων – επίσης επιτρέπουν σχετικά εύκολη πρόσληψη στην περίοδο της τηλεργασίας και της υβριδικής εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα των 50 καλύτερων θέσεων εργασίας του Glassdoor οι 21 είναι σχετικές με την τεχνολογία, γεγονός που αποτυπώνει πλέον ξεκάθαρα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας εν μέσω πανδημίας. Επίσης, σχετικό είναι και το γεγονός ότι οι αξιολογήσεις θέσεων εργασίας που αναρτήθηκαν το 2021 στο Glassdoor και περιλαμβάνουν την λέξη «υβριδικός» αυξήθηκαν κατά 626%, ενώ το 80% αυτών αναφέρονταν σε θέσεις σχετικές με την τεχνολογία.

Στην τέταρτη θέση με μέσο ετήσιο αρχικό μισθό 120.095 δολαρίων βρίσκονται μηχανικοί με ειδίκευση στην εφαρμογή διαδικασιών, εργαλείων και μεθοδολογιών που ρυθμίζουν διάφορων ειδών ανάγκες κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης λογισμικού. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται όσοι απασχολούνται στην στραττηγική διαχείριση, με μέσο αρχικό εισόδημα στις ΗΠΑ 140.000 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αντιπαθητικός συνάδελφος στη δουλειά; 6 κόλπα που μπορεί να βοηθήσουν

Πώς το μεγάλο κύμα παραιτήσεων «μεταμόρφωσε» την αμερικανική αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News