Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 18:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Siemens Gamesa: Δεν γλίτωσε το μεγαλύτερο offsore αιολικό πάρκο από τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς

Siemens Gamesa: Δεν γλίτωσε το μεγαλύτερο offsore αιολικό πάρκο από τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς

Ακόμη και το μεγαλύτερο offshore αιολικό πάρκο παγκοσμίως δεν μπόρεσε να αποφύγει τις αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ισχυρές δυναμικές που προκάλεσαν στις παγκόσμιες αγορές.

Ο λογος για την Siemens Gamesa Renewable Energy, που μείωσε τις προβλέψεις της για φέτος, τονίζοντας ότι η κεφαλαιοποίησή της την εξαιρετικά ταραχώδη περίοδο που πέρασε, μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της υποχώρησαν στα 1,83 δισ. ευρώ, που πρόκειται για μείωση της τάξης του 20,3% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία, η οποία έχει βάση στην Ισπανία, σημείωσε επίσης λειτουργικές απώλειες ύψους 309 εκατ. ευρώ καθώς και απώλειες ύψους 403 εκατ. ευρώ που αποδίδονται στους μετόχους της.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόδοσή της το τελευταίο τρίμηνο του 2021 επιβαρύνθηκε από τις αναταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες ιδίως στον τομέα της μεταποίησης, καθώς και στις δυσκολίες που ανέκυψαν στην ολοκλήρωση ορισμένων πρότζεκτ και του τμήματός της onshore.

Για τους λόγους αυτούς αναμένει ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν μεταξύ 2% και 9% σε ετήσια βάση φέτος (προηγουμένως προέβλεπε συρρίκνωση μεταξύ 2% και 7%).

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Παίρνει μπρος ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Αιολική ενέργεια: Στα 4.451 MW η ισχύς στην Ελλάδα – μειώθηκε η ανάπτυξη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News