Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 15:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας – Μικραίνει το αποτύπωμα της Όμικρον στην αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας – Μικραίνει το αποτύπωμα της Όμικρον στην αγορά εργασίας

Πτωτική πορεία ακολούθησαν για δεύτερη εβδομάδα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η Όμικρον.

Για την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 έως 19 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις των ανέργων ανήλθαν σε 238.000 από 261 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Η σχετική έκθεση ολοκληρωνει την εικόνα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, η οποία δέχθηκε ισχυρά πλήγματα από την μετάλλαξη Όμικρον.

Ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ υποχωρεί αισθητά, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας στους οικονομολόγους και τους αναλυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 44.000 στα 1,63 εκατ.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων που υπάγονται σε όλα τα προγράμματα επιδομάτων επίσης υποχώρησε, κατά 73.205 στα 2,07 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 18,5 εκατ. πριν από ένα έτος και έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της περικοπής των επιπλέον προγραμμάτων στήριξης ανέργων που έχουν πλέον λήξει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, New York Times

Διαβάστε επίσης:

Σε αχαρτογράφητα νερά η αμερικανική αγορά εργασίας

ADP: Θερίζει η Όμικρον την αμερικανική αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News