Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 10:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ING: Υπέρ της τηλεργασίας ακόμη κι όταν αρθούν τα μέτρα κατά της Covid-19 

ING: Υπέρ της τηλεργασίας ακόμη κι όταν αρθούν τα μέτρα κατά της Covid-19 

Σχέδια καταρτίζει η ING, με τα οποία θα  επιτρέπει στο προσωπικό της να εργάζεται το μισό χρόνο από το σπίτι, ακόμη και όταν αρθούν τα κυβερνητικά μέτρα κοινωνικής απόστασης για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

«Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υβριδικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής τράπεζας, Στέφεν φαν Ρίσβικ. «Στόχος μας είναι να εργάζονται οι υπάλληλοι περί του 50% από το γραφείο και 50% από το σπίτι. Για να είμαι ειλικρινής ανυπομονώ». 

Εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν δει τα σχέδιά τους να επιστρέψει το προσωπικό στο γραφείο να αναθεωρούνται μετά την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Οι αμερικανικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της εργασίας από το γραφείο, ενώ οι τράπεζες στην Ευρώπη προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την ευέλικτη εργασία ως έναν τρόπο για να διατηρήσουν τα κίνητρα στους υπαλλήλους τους.

«Έχουμε δει ότι μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εργάζονται ξανά από το σπίτι», ανέφερε ο ισχυρός άντρας της τράπεζας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη. «Εφαρμόσθηκαν lockdown ή μερικοί αποκλεισμοί και για στην ING, κάτι που οδήγησε περίπου το 80% των υπαλλήλων να εργάζονται από το σπίτι».

Η ING «πειραματίστηκε» με την υβριδική λειτουργία στα μέσα του 2021, με τη μερική επιστροφή στο γραφείο «στην πραγματικότητα να γίνεται ερμηνεύεται πολύ θετικά», είπε ο Ρίσβικ. Ωστόσο, η ικανότητα εργασίας από το σπίτι εξαρτάται από το πού μένει ο εργαζόμενος, τις συνθήκες απασχόλησης και το είδος της εργασίας που κάνει, σύμφωνα με τον ίδιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News