Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 18:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mega-deal στα κρυπτονομίσματα: Η FTX εξαγοράζει τη Liquid

Mega-deal στα κρυπτονομίσματα: Η FTX εξαγοράζει τη Liquid

Tην ιαπωνική πλατφόρμα συναλλαγών cryptos Liquid ετοιμάζεται να εξαγοράσει το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο ανήκει στον νεότερο δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ (σε ηλικία μόλις 29 ετών), Sam Bankman-Fried. 

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Liquid για την απόκτηση όλων των δραστηριοτήτων και των θυγατρικών της, συμπεριλαμβανομένης και της Quoine Corporation. 

Η ολοκλήρωση του deal αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022, αφού πρώτα λάβει την έγκριση μετόχων και εποπτικών αρχών. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η FTX ανακοίνωσε την άντληση 400 εκατ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές, κάτι που αύξησε την αποτίμησή της σε 32 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και δισεκατομμυριούχο Sam Bankman-Fried, η εν λόγω κίνηση αποσκοπεί στην επιθετική επέκταση στην πολλά υποσχόμηση αγορά κρυπτονομισμάτων της Ασίας. 

Η Liquid ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto παγκοσμίως, με ημερήσιους τζίρους σχεδόν 72 εκατ. δολαρίων. 

Πέρυσι, όμως, έπεσε θύμα χάκερς, οι οποίες υπέκλεψαν τουλάχιστον 90 εκατ. δολάρια. Αποτέλεσμα ήταν να λάβει δάνειο 120 εκατ. δολαρίων από την FTX, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. 

Η αξία του deal, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιες χώρες χρησιμοποιούνται περισσότερο τα cryptos και γιατί

Γιατί η Ρωσία αλλάζει γνώμη για τα κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News