Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 07:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wordle: Ποιος αγόρασε το παιχνίδι-φαινόμενο

Wordle: Ποιος αγόρασε το παιχνίδι-φαινόμενο

Ήταν το φαινόμενο των τελευταίων μηνών. Ένα δωρεάν και απλό παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις τον Οκτώβριο και μετρά ήδη εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο. Το Wordle μόλις πουλήθηκε στους New York Times.

Ο δημιουργός του, ο μηχανικός λογισμικού Josh Wardle παραδέχθηκε ότι η επιτυχία του παιχνιδιού υπήρξε «λίγο δυσβάστακτη», ενώ δήλωσε «απίστευτα ικανοποιημένος» που ανακοίνωσε τη συμφωνία με τους New York Times. Το Wordle πουλήθηκε αντί επταψήφιου ποσού, το οποίο όμως δεν έγινε γνωστό. 

Όπως έκανε γνωστό η εφημερίδα, το παιχνίδι θα παραμείνει αρχικά δωρεάν. 

Το Wordle καλεί τους παίκτες να βρουν μία συγκεκριμένη αγγλική λέξη πέντε γραμμάτων με έξι «μαντεψιές». 

Ένα νέο Wordle δημοσιεύεται κάθε μέρα και οι παίκτες μπορούν να ποστάρουν στα social media πόσο γρήγορα έλυσαν τον γρίφο, με ένα πλέγμα (grid) από χρώματα που ουσιαστικά τους επιτρέπει να καυχηθούν για τις επιδόσεις τους χωρίς να μαρτυρήσουν την απάντηση για όσους δεν την έχουν βρει ακόμα. Με τον τρόπο αυτό, το παιχνίδι έγινε viral, αφού όπως έχει γραφτεί, το να ανεβάζεις το grid του Wordle στον λογαριασμό σου στο Twitter έχει γίνει κάτι σαν ένα νέο σύμβολο του στάτους. 

Πώς παίζεται το Wordle 

Το παιχνίδι παίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Ο παίκτης αρχίζει μαντεύοντας μία οποιαδήποτε αγγλική λέξη με πέντε γράμματα. Όποια από τα γράμματα της λέξης αυτής βρίσκονται στη σημερινή λέξη του Wordle, αλλά σε λάθος σημείο, γίνονται χρυσά. Εάν βρίσκονται στη σωστή θέση, γίνονται πράσινα. Εάν δεν βρίσκονται καθόλου στη σημερινή λέξη, τότε γίνονται γκρι. 

Όπως ομολογεί ο Wardle, εμπνεύστηκε το παιχνίδι από το φημισμένο σταυρόλεξο των New York Times, με το οποίο ασχολήθηκε μέσα στην πανδημία. Αρχικά, έφτιαξε το Wordle για να παίζει με τη σύντροφό του, ενώ στη συνέχεια το μοιράστηκε μέσω WhatsApp με συγγενείς και φίλους. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News