Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 16:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ… γίνεται πλουσιότερος

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ… γίνεται πλουσιότερος

Ακόμη 400 εκατ. δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων FTX Trading, η αξία της οποίας υπολογίζεται πλέον στα 32 δισ. δολάρια. 

Στο νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχαν μεγάλα διεθνή funds, όπως τα Temasek, Paradigm, Lightspeed Venture Partners, καθώς και SoftBank Vision Fund 2. 

Με τα παραπάνω χρήματα, ο 29χρονος ιδρυτής και επικεφαλής της πλατφόρμας, Sam Bankman – Fried, φιλοδοξεί να επεκτείνει έτι περισότερο τις δραστηριότητές του, μέσω μιας σειράς συγχωνεύσεων και εξαγορών. 

Οι υποψήφιες εταιρείες εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στους κλάδους των ηλεκτρονικών πληρωμών, των NFTs και του metaverse.  

«Είμαστε κερδοφόρα εταιρεία και επομένως δεν χρειαζόμαστε πρόσθετη χρηματοδότηση. Αλλά αν θέλεις να εξετάσεις δυνητικές επενδύσεις και εξαγορές, αυτή η χρηματοδότηση είναι χρήσιμη» σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός, σε συνέντευξή του.

Η FTX προσφάτως ξόδεψε περίπου 1 δισ. δολάρια σε εξαγορές, αποκτώντας μεταξύ άλλων τη Blockfolio, τη LadgerX κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία, αυτή τη στιγμή, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto παγκοσμίως, παρότι ιδρύθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια. 

Όσον αφορά τον ίδιο τον Sam Bankman – Fried, διαθέτει προσωπική περιουσία 22,5 δισ. δολαρίων και συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους Αμερικανούς. Και όλα αυτά, πριν καν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του. 

Διαβάστε επίσης: 

Sam Bankman-Fried: Η ιστορία του πλουσιότερου 20άρη που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος 

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές 

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί – Ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News