Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 08:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spotify: Ειδική επισήμανση στα podcasts που αναφέρονται στην Covid-19

Spotify: Ειδική επισήμανση στα podcasts που αναφέρονται στην Covid-19

Με την ειδική επισήμανση «συμβουλή για το περιεχόμενο» θα χαρακτηρίζει το Spotify κάθε επεισόδιο των podcasts στα οποία περιλαμβάνεται συζήτηση για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά τα πυρά που δέχθηκε από μεγάλα ονόματα της μουσικής αναφορικά με την παραπληροφόρηση που διακινούταν στην πλατφόρμα για τα εμβόλια κατά της Covid-19. 

Η ένδειξη «content advisory» θα κατευθύνει τους ακροατές σε έναν κόμβο που περιέχει στοιχεία και πληροφορίες από ιατρούς και ειδικούς στον τομέα της υγείας, καθώς και σε συνδέσμους για αξιόπιστες πηγές.

«Αυτή η νέα προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα εφαρμοσθεί στις χώρες σε όλο τον κόσμο τις επόμενες ημέρες», έγραψε ο Ντάνιελ Εκ σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή. «Από όσο γνωρίζουμε, αυτή η συμβουλή για το περιεχόμενο είναι η πρώτη του είδους της από μια μεγάλη πλατφόρμα που μεταδίδει podcast».

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουμε στην υποστήριξη της έκφρασης των δημιουργών, ενώ παράλληλα εξισορροπούμε με την ασφάλεια των χρηστών μας», συμπληρώνει ο Εκ. «Σε αυτόν τον ρόλο, είναι σημαντικό για μένα να μην λογοκρίνουμε το περιεχόμενο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι υπάρχουν κανόνες και συνέπειες για όσους παραβιάζουν τους κανόνες».

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου οι τραγουδιστές-συνθέτες Neil Young και Joni Mitchell ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η δημοφιλής υπηρεσία μουσικής κατά παραγγελία επέτρεψε τη μετάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια.

Ο Young αρνήθηκε να παίζεται η μουσική του στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Joe Rogan «The Joe Rogan Experience». Ο παρουσιαστής ένας σκεπτικιστής για τα εμβόλια, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τις απόψεις του για την πανδημία, τις κυβερνητικές εντολές και τα εμβόλια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 270 επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας υπέγραψαν μια επιστολή, καλώντας το Spotify να αναλάβει δράση κατά του Rogan, κατηγορώντας τον ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις στο podcast.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για το Spotify και την παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία στην πλατφόρμα του και έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την εταιρεία, όπως δήλωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος του ιδρύματός τους Archewell.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Spotify: Μετά τον Neil Young και η Joni Mitchell αποσύρει τη μουσική της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News