Business & Finance Κυριακή 30/01/2022, 15:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκία: Κυβερνητική διαφήμιση – «Μετατρέψτε τις αποταμιεύσεις σε λίρα»

Τουρκία: Κυβερνητική διαφήμιση – «Μετατρέψτε τις αποταμιεύσεις σε λίρα»

Η κυβέρνηση Ερντογάν περνάει το σχέδιό της για τη διάσωση της τουρκικής λίρας σε άλλο επίπεδο. Από σήμερα Κυριακή, στην Τουρκία έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία στόχος της οποίας είναι να πείσει τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τοπικό νόμισμα. 

Βίντεο που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαινεί τη σκληρή δουλειά των πολιτών και τους ζητά να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε προθεσμιακές καταθέσεις σε τουρκική λίρα, καταθέσεις που προσφέρουν προστασία από την υποτίμηση του νομίσματος. 

 

Το τουρκικό νόμισμα έχει δεχθεί απίστευτες πιέσεις από το 2018, φθάνοντας σε αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ στα τέλη του 2021, όντας το χειρότερο νόμισμα με διαφορά μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισήγαγε μια σειρά μέτρων στις 20 Δεκεμβρίου για να σταματήσει την κατάρρευση, καθώς είχε διαγράψει περί του 40% της αξίας του. Τα μέτρα αυτά έχουν βοηθήσει τη λίρα, καθώς δείχνει σημάδια σταθεροποίησης μέσα στον Ιανουάριο.  

Η κεντρική τράπεζα έχει επίσης θέσει την ανάκαμψη της λίρας στο επίκεντρο της νομισματικής πολιτικής της και έχει δεσμευθεί να τη στηρίξει με ότι εργαλεία έχει στη διάθεσή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία – Ερντογάν: «Προσωρινή» η αύξηση της τιμής των προϊόντων

Τουρκία: Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News