Business & Finance Κυριακή 30/01/2022, 10:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Η T-Mobile θα απολύει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

ΗΠΑ: Η T-Mobile θα απολύει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

Την απόφαση να απολύει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιασθεί κατά της Covid-19 πήρε η T-Mobile στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMOnews.com, η οποία επικαλείται εσωτερικό εταιρικό υπόμνημα το οποίο τέθηκε υπόψιν της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 του ερχόμενου Απριλίου.

Η νέα πολιτική της T-Mobile ανακοινώθηκε την Παρασκευή, μέσω εσωτερικού email από τον επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας προς όλο το προσωπικό. 

Η κίνηση αυτή της αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ δεν ενέκρινε την εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, να κατασθούν ο εμβολιασμός ή τα τεστ υποχρεωτικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν προνοήσει για να λάβουν την πρώτη δόση και να ανεβάσουν αποδεικτικά στοιχεία (στη σχετική πλατφόρμα) έως τις 21 Φεβρουαρίου θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών», ανέφερε το σημείωμα. «Οι εργαζόμενοι που δεν θα εμβολιαστούν πλήρως… έως τις 2 Απριλίου θα απομακρυνθούν από την T-Mobile».

Το σημείωμα, που απευθύνεται σε «όλους τους υπαλλήλους (εξαιρουμένων εκείνων που εργάζονται σε άλλες χώρες)», ανέφερε ότι ο κανόνας για το εμβόλιο δεν ισχύει για τους τεχνικούς που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και για τις περισσότερες ειδικότητες στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Χθες Σάββατο με δήλωσή της, η T-Mobile ανέφερε ότι «απαιτούμε από τους υπαλλήλους στα γραφεία (με περιορισμένη εξαίρεση για συγκεκριμένους ρόλους και τοποθεσίες) να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 2 Απριλίου». Επίσης όπως επισημαίνει «τα γραφεία με ειδική σηματοδότηση εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News