Business & Finance Πέμπτη 27/01/2022, 16:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

HΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Η αναστροφή αυτή της τάσης, υποδεικνύει το γεγονός ότι η ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον είχε αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους υπό το φόβο της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 30.000 την εβδομάδα που  ολοκληρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, για να φθάσουν στις 260.000, έναντι 290.000 αιτήσεων μια εβδομάδα νωρίτερα και εκτιμήσεων των αναλυτών του Bloomberg για 265.000 αιτήσεις.

Είναι η πρώτη φορά για το 2022 που οι αιτήσεις κινούνται πτωτικά, μετά από μια χρονιά το 2021, κατά την οποία έκαναν τεράστια βήματα υποχώρησης.

Κι αυτό γιατί οι αμερικανικές επιχειρήσεις επιθυμούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν τους υπάρχοντες και να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους εν μέσω των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό. 

HΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News