Business & Finance Τετάρτη 26/01/2022, 15:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το οικονομικό hub που θα είναι αποκλεισμένο από τον κόσμο έως το 2024

Λόγω της πολιτικής «μηδενικής ανοχής»

Το οικονομικό hub που θα είναι αποκλεισμένο από τον κόσμο έως το 2024

Αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο έως και το 2024 θα μπορούσε να μείνει το Χονγκ Κονγκ, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα παγκοσμίως. 

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο, η ημι-αυτόνομη πόλη θα μπορούσε να μείνει αποκλεισμένη έως τα τέλη του 2023 ή στη χειρότερη περίπτωση έως τις αρχές του 2024.  

Γι’ αυτό τον λόγο, επισημαίνει ο ευρωπαϊκός φορέας, οι εταιρείες θα πρέπει να διαμορφώσουν τα σχέδιά τους, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει και για τους επόμενους, πολλούς μήνες απομονωμένο από τη διεθνή κοινότητα. 

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να απαγορεύονται τα διεθνή ταξίδια και άρα, οι αφίξεις ξένων πολιτών στην πόλη. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο θα καταστεί λιγότερο ελκυστικό για τις ξένες επιχειρήσεις.  

Αυτή τη στιγμή, η ημι-αυτόνομη πόλη έχει επιβάλει ένα καθεστώς, το οποίο προσομοιάζει το lockdown, απαγορεύοντας τις πτήσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Όμικρον. 

Την ίδια ώρα, η κατάσταση περιπλέκεται έτι περισσότερο από το γεγονός ότι οι χώρες της ανατολικής Ασίας μόλις τώρα αρχίζουν και δέχονται τις πιέσεις από την εξάπλωση της μετάλλαξης, κάτι που είναι εμφανές και στην περίπτωση της Κίνας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μεγιστάνας των media καταδικάστηκε σε 13 μήνες επειδή συμμετείχε σε… αγρυπνία

Χονγκ Κονγκ: Λουκέτο στη μεγαλύτερη φιλοδημοκρατική εφημερίδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News