Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 09:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Allwyn: Εισαγωγή στο NYSE για τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ

Allwyn: Εισαγωγή στο NYSE για τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισάγεται η Allwyn Entertainment, ο πολυεθνικός πάροχος λοταριών που είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ. Η αποτίμησή της αναμένεται να ανέλθει στα 9,3 δισ. δολάρια. 

Όπως ανακοίνωσε η Allwyn Entertainment, που είναι το νέο brand της SAZKA Entertainment, προτίθεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) σε συνεργασία με την εισηγμένη στο NYSE Cohn Robbins Holdings Corp (CRHC). 

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Allwyn και Ιδρυτής της KKCG Investment Group, μετόχου πλειοψηφίας της Allwyn, Karel Komárek, δήλωσε: «Η εισαγωγή στο NYSE αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Allwyn και στο αποδεδειγμένα επιτυχημένο έργο της προς όφελος των πελατών, της κοινωνίας, των Κρατικών Αρχών και των επενδυτών. Εκτιμούμε ότι οι επιχειρησιακές μας δραστηριότητες θα προσφέρουν ελκυστική ανάπτυξη των εσόδων, των κερδών και των ταμειακών ροών, δημιουργώντας ελκυστική μακροπρόθεσμη αξία για τους επενδυτές. Η εισαγωγή της Allwyn στο NYSE, της δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε περισσότερες αγορές, ενισχύοντας παράλληλα την πρόσβαση της σε κεφάλαια για την περαιτέρω εκμετάλλευση αναπτυξιακών ευκαιριών. Η KKCG γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι η Allwyn είναι μια καταπληκτική επιχειρηματική δραστηριότητα και είμαι πολύ περήφανος που επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal, δήλωσε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για την Allwyn να κάνει αυτό το συναρπαστικό βήμα. Οι Αρχές στην Ευρώπη και την Β. Αμερική θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις λοταρίες, αναφορικά με τις καινοτομίες που προσφέρουν. Σε μία περίοδο που οι καταναλωτές επιζητούν την επιλογή της διαδικτυακής διασκέδασης, η Allwyn χτίζει πιο ισχυρές, πιο προσωποποιημένες και πιο πολύτιμες σχέσεις με τους πελάτες της. Ως εταιρεία εισηγμένη στο NYSE, ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας για την ανάπτυξη ψυχαγωγίας με βάση τις λοταρίες που είναι περισσότερο εστιασμένη σε κάθε αγορά και κάθε γεωγραφική περιοχή ξεχωριστά».

Σημειώνεται ότι ο παγκόσμιος κλάδος των λοταριών πραγματοποιεί τζίρο 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Allwyn να έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα της οποίας οι επιχειρήσεις σημείωσαν τζίρο περίπου 16 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη 12μηνη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2021. 

Η Allwyn λειτουργεί λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, και αναμένει περίπου 810 εκατομμύρια δολάρια (710 εκατομμύρια ευρώ) σε προσαρμοσμένα EBITDA, από περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) καθαρά έσοδα από τυχερά παιχνίδια το 2022. Ο λόγος καθαρού χρέους (pro forma net debt) προς προσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να είναι περίπου 1,6 φορές.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News