Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 16:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις-ρεκόρ στο ευρωπαϊκό real estate το 2021

Επενδύσεις-ρεκόρ στο ευρωπαϊκό real estate το 2021

Επενδύσεις ρεκόρ ύψους 359 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε ευρωπαϊκά ακίνητα το 2021, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο του ποσού επενδύθηκε σε κατοικίες και εργοστάσια. Αντιθέτως, φαίνεται πως οι επενδυτές απέφυγαν τις επενδύσεις σε χώρους γραφείων και καταστημάτων εξαιτίας των πληγμάτων που δέχθηκαν από την πανδημία.

Σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων CBRE, οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία ιδίως σε μεγάλα πρότζεκτ του real estate που δίνονται προς ενοικίαση. Συγκεκριμένα προς αυτόν τον σκοπό, για συγκροτήματα πολυκατοικιών δηλαδή, διοχετεύθηκαν 102,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με το 2020.

Μετά από αυτή την εκρηκτική αύξηση, οι επενδύσεις σε συγκροτήματα πολυκατοικιών συναγωνίζονται με τις επενδύσεις σε χώρους γραφείων, προκειμένου να καταστεί η μεγαλύτερη ομάδα επενδύσεων στον κλάδο του real estate. Το 2021, οι επενδύσεις σε χώρους γραφείων ανήλθεαν στα 111 δισ. ευρώ, που μεταγράζεται σε μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τις επενδύσεις σε χώρους γραφείων οι επενδυτές έδειξαν μία τάση να επιλέγουν κτίρια που πληρούν περιβαλλοντικά κριτήρια. Αναμένεται εξάλλου πως η ζήτηση για τους συγκεκριμένους χώρους θα αυξηθεί, παρότι η τηλεργασία στην Ευρώπη συνεχίζεται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα του ΕΦΚΑ

Σε επενδυτικό hotspot έχει μετατραπεί το Μαρούσι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News