Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 16:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 μηνών οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Δείγμα των επιπτώσεων της Όμικρον

ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 μηνών οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, δείγμα των πιθανών επιπτώσεων της μετάλλαξης Όμικρον στην πορεία της αγοράς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 286.000, ένας αριθμός αρκετά άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών (225.00) αλλά και της επίδοσης της προηγούμενης εβδομάδας (231.000).

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, παρότι πριν από μερικές εβδομάδες οι νέες αιτήσεις είχαν διολισθήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων σχεδόν 50 ετών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εν λόγω εξέλιξη συνδέεται με τη μετάλλαξη Όμικρον και τις επιπτώσεις στην οικονομία και την απασχόληση.

Η μεγαλύτερη άνοδος κατεγράφη στην Καλιφόρνια, όπου οι νέες αιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 6.075. Αντίθετα, στη Νέα Υόρκη υπήρξε κάμψη κατά 14.011.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 84.000 και καθορίστηκε σε 1,64 εκατ. άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ανεργίας βρίσκεται στο 3,9%, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων υπολείπεται κατά 2,9 εκατ. άτομα σε σχέση με τα προ-κορωνοϊού επίπεδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Φέρνοντας τα εργοστάσια στο σπίτι – Η νέα τάση στη βιομηχανία

ΗΠΑ: Γιατι συνεχίζονται οι ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News