Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 15:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεδίο μάχης μεταξύ πλουσίων και σούπερ-πλουσίων το αεροδρόμιο στα Hamptons

Πεδίο μάχης μεταξύ πλουσίων και σούπερ-πλουσίων το αεροδρόμιο στα Hamptons

Για ποιον λόγο μπορεί να διαφωνούν το τοπ 1% και το τοπ 2% στην πολιτεία της Νέας Υόρκης; Αυτή την περίοδο, οι δύο ομάδες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για το κλείσιμο του τοπικού αεροδρομίου στα Hamptons, το οποίο φιλοξενεί ελικόπτερα και ιδιωτικά τζετ των πολυεκατομμυριούχων που πηγαινοέρχονται από το Μανχάταν στις εξοχικές τους κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τα Hamptons, που γενικά απευθύνονται σε πλουσίους αφού τα κόστη για εξοχική κατοικία στην περιοχή είναι αστρονομικά, φιλοξενούν και άτομα τα οποία είναι οικονομικά εύρωστα μεν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαινοέρχονται με ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ως αποτέλεσμα, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης ασκούν πίεση για κλείσιμο του αεροδρομίου, το οποίο ιδίως σε περιόδους αιχμής είναι ενοχλητικά δραστήριο και φυσικά θορυβώδες, όπως σημειώνουν ορισμένοι κάτοικοι.

Από την άλλη πλευρά, οι δισεκατομμυριούχοι που χρησιμοποιούν κατά κόρον το τοπικό αεροδρόμιο έχουν ξεκινήσει καμπάνια προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό.

Η λύση

Έπειτα από πολλούς μήνες αψιμαχιών, το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε έναν συμβιβασμό με περίπλοκους όρους: το αεροδρόμιο θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες υπό την ομπρέλα της αμερικανικής αρχής πολιτικής αεροπορίας στις 28 Φεβρουαρίου. Μετά από λίγες εβδομάδες όμως θα επαναλειτουργήσει ως δημόσιος φορέας αερομεταφορών για ιδιωτική χρήση. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούν να εφαρμοστούν κανόνες για τον περιορισμό της κίνησης και του θορύβου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Γιατί κανείς δεν θέλει την πολυτιμότερη βίλα του κόσμου

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων του κόσμου διπλασιάστηκε στην πανδημία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News