Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 14:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Οι τράπεζες καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία

Βρετανία: Οι τράπεζες καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία

Οι τράπεζες στη Βρετανία έχουν δώσει εντολή στους εργαζόμενούς τους να επιστρέψουν στα γραφεία, μετά την άρση των κανόνων από τη μεριά της κυβέρνησης για εργασία εξ αποστάσεως, κανόνες που είχαν εφαρμοσθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η σύσταση για εργασία από το σπίτι θα αποσυρθεί άμεσα, όπως και η χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους από την επόμενη εβδομάδα. 

Ανάμεσα στις τράπεζες που επιθυμούν το προσωπικό να επιστρέψει στην εργασιακή του βάση, είναι οι Standard Chartered, Citigroup και Goldman Sachs, ενώ σύμφωνα με αναφορές η HSBC έχει ειδοποιήσει τους υπαλλήλους να εργάζονται από σήμερα στα γραφεία, στο πλαίσιο της υβριδικής επί του παρόντος προσέγγισή της αναφορικά με την επιστροφή των εργαζομένων. 

Σύμφωνα, με εκπρόσωπο της Standard Chartered, οι κεντρικές της εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές για όλο το προσωπικό από τις 24 Ιανουαρίου. 

Η Citi, από τη μεριά της έχει εξαγγείλει πως οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρίσκονται στα γραφεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, κάτι που επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος της τράπεζας. 

Η άμεση ανταπόκριση των τραπεζών, υποδεικνύει την επιθυμία των χρηματοπιστωτικών εταιρειών οι συνθήκες εργασίας να επανέλθουν στην προ πανδημίας κανονικότητα. 

Η επιστροφή αυτή θα έχει διττό χαρακτήρα, καθώς πέραν της σταδιακής επαναφοράς στις κανονικές συνθήκες εργασίας, θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις εστίασης στην περιοχή που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, των οποίων τα έσοδα από την τηλεργασία έχουν δεχθεί πλήγμα. 

«Πριν από τα Χριστούγεννα η μετάλλαξη Όμικρον σκίαζε τον κλάδο. Οι τωρινές ενδείξεις αφήνουν υποσχέσεις. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους του City, πίσω στα γραφεία τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Κάθριν Μακ Γκίνες, πρόεδρος πολιτικής στο City of London Corporation.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News