Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 20:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εσείς ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για να φέρει μία πραγματική αλλαγή;

Εσείς ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για να φέρει μία πραγματική αλλαγή;

Περισσότεροι είναι οι άνθρωποι σήμερα που εμπιστεύονται περισσότερο τον εργοδότη τους παρά την κυβέρνηση, τους δημοσιογράφους ή τα social media.

Σύμφωνα με τον φετινό δείκτη εμπιστοσύνης της Edelman, όσο μειώνεται η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουμε στις κυβερνήσεις, στρεφόμαστε περισσότερο στις επιχειρήσεις για να γεμίσουμε το «χάσμα» που δημιουργείται.

Συγκεκριμένα, εμπιστευόμαστε περισσότερο τις επιχειρήσεις για το ρόλο τους στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως η κλιματική αλλαγή, η οικονομική ανισότητα και οι αδικίες λόγω φυλετικής ή εθνικής προέλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 60% των καταναλωτών επιλέγει brands βάσει των αξιών που ακολουθούν, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων θέλουν από τις επιχειρήσεις τους να λάβουν θέση απέναντι σε φλέγοντα ζητήματα.

Από την πλευρά των επενδυτών, το 64% θέλει να στηρίζει επιχειρήσεις που υποστηρίζουν παρόμοιες αξίες με τους ίδιους.

Η σχετική έρευνα έρευνα του δείκτη εμπιστοσύνης που διενεργήθηκε μεταξύ 36.000 ανθρώπων σε 28 χώρες καταδεικνύει ότι περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Αντιθέτως, λιγότερη εμπιστοσύνη από κάθε άλλη ομάδα λαμβάνουν τα κυβερνητικά όργανα.

Ειδικότερα, 7 στους 10 πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τους λένε ψέματα. Προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, οι ηγέτες οφείλουν να διασφαλίζουν ότι οι πληροφορίες που μεταδίδουν είναι έγκυρες, τονίζει η σχετική έρευνα της Edelman. Παράλληλα, συστήνει, οι ηγέτες οφείλουν να κάνουν χειροπιαστή και ξεκάθαρη πρόοδο στα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς το Facebook επιδοτεί το μίσος

Πόσοι Έλληνες έχουν social media

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News