Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 18:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gaming: Βουτιά 12% για τη μετοχή της Sony μετά το deal Μicrosoft – Activision

Αλλάζει άρδην η αγορά ( ; )

Gaming: Βουτιά 12% για τη μετοχή της Sony μετά το deal Μicrosoft – Activision

Πάνω από 12% έχασε σήμερα η μετοχή της Sony στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την απόφαση της Microsoft να αποκτήσει τη δημοφιλή εταιρεία video games Activision. 

Το παραπάνω deal, αξίας σχεδόν 70 δισ. δολαρίων, αναμένεται να αλλάξει άρδην την αγορά του gaming, καθώς αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα μπορούσε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο, πλήττοντας τους άμεσα ανταγωνιστές της. 

Και ένας εξ αυτών είναι και η Sony, μητρική της PlayStation. 

Το χαρτοφυλάκιο της Activision περιλαμβάνει μια σειρά γνωστών παιχνιδιών, όπως το Call of Duty και το Wolrd of Warcraft, τα οποία προσελκύουν εκατομμύρια gamers από όλο τον κόσμο. 

Η Microsoft ήδη διαθέτει μια επί πληρωμή υπηρεσία, τη Game Pass, στην οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών μέσω διαφορετικών συσκευών.  

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μία ανταγωνιστική πλατφόρμα προς τις αντίστοιχες PlayStation Plus και PlayStation Now της Sony.  

Συνήθως, όταν οι κατασκευαστές παιχνιδιών δημιουργούν τη δική τους πλατφόρμα, τότε τα video games είναι αποκλειστικά διαθέσιμα μόνο μέσω της δικής τους πλατφόρμα. 

Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή, τα παιχνίδια που ανήκουν στην Activision, δηλαδή στη Microsoft, θα μπορούσαν να σταματήσουν να είναι διαθέσιμα για το PlayStation, δηλαδή για τη Sony. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το deal αποδυναμώνει τη θέση της Sony στην αγορά» σχολιάζει ο Piers Harding-Rolls, αναλυτής της Ampere Analysis.  

Βέβαια, υπάρχουν και πιο αισιόδοξες φωνές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι αντιδράσεις των αγορών είναι υπερβολικές. 

Κι αυτό, διότι η Sony εδώ και ορισμένα χρόνια έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στην παραγωγή δικών της παιχνιδιών, όπως το Spider Man και το The Last of Us.  

«H Sony θα συνεχίσει να βγάζει blockbusters, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Serkan Toto, επικεφαλής της Kantan Games. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Σταματά την παραγωγή του Xbox One

PlayStation 5: Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του – Παράταση «ζωής» στα PS4

PlayStation και…αυτοκίνητα; Η Sony στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News