Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 18:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τζόκοβιτς αγόρασε εταιρεία που ψάχνει το φάρμακο κατά της Covid

Ναι στο φάρμακο, όχι στο εμβόλιο

Ο Τζόκοβιτς αγόρασε εταιρεία που ψάχνει το φάρμακο κατά της Covid

Το 80% της δανέζικης βιο-φαρμακευτικής εταιρείας QuantBioRes απέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, λίγες ημέρες μετά το θρίλερ της απέλασής του από την Αυστραλία, λόγω μη εμβολιασμού έναντι της Covid. 

Το νέο επιχειρηματικό βήμα του Σέρβου τενίστα -Νο.1 στον κόσμο- έγινε γνωστό από τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία στο πρακτορείο Reuters. 

Το εντυπωσιακό του deal, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως στόχο να αναπτύξει φάρμακα κατά της νόσου του κορωνοϊού. 

Η δανέζικη start-up ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 και δραστηριοποιείται σε εναλλακτικές θεραπείες κατά της Covid, πέραν του εμβολιασμού. 

Την Κυριακή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε οριστικά από την Αυστραλία, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, δεδομένου ότι ήταν ανεμβολίαστος. 

Έτσι, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 23ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του, ένα ιστορικό ρεκόρ για το άθλημα του τένις.  

Η υπόθεσή του, πάντως, εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, με την εμπλοκή ακόμη και των πρωθυπουργών της Αυστραλίας και της Σερβίας, ενώ μαγνήτισε τα βλέμματα όλης της παγκόσμιας κοινότητας.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πώς βγάζει και πού ξοδεύει τα χρήματα από το τένις

Lacoste: Το πρώτο σχόλιο χορηγού του Τζόκοβιτς για το θρίλερ της απέλασης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News