Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 14:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγγελία Νέας Υόρκης: «Φουσκωμένα» τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Τραμπ

Εισαγγελία Νέας Υόρκης: «Φουσκωμένα» τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Τραμπ

Παραπλανητικές ή ψευδείς ήταν οι αποτιμήσεις ορισμένων περιουσακών στοιχείων από την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, όπως υποστήριξε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εισαγγελία στο σχετικό δικαστικό έγγραφο, η εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ παραποιούσε την αξία των περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να υποβάλλει αιτήσεις για δάνεια, φοροαπαλλαγές και ασφαλιστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, τα δικαστικά έγγραφα καταδεικνύουν ότι ο όμιλος Τραμπ «φούσκωσε» τις δωρεές γης που πραγματοποιησε προς όφελος της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια σε έγγραφα προς τις φορολογικές αρχές, ώστε να δικαιολογήσει εκατομμύρια δολάρια σε φοροαπαλλαγές.

Επίσης, η εισαγγελία υποστηρίζει πως παρουσιάζεται διογκωμένη – κατά τρεις φορές – η αξία του ρετιρέ του Τραμπ στο Μανχάταν. Η διαφορά της πραγματικής αξίας από αυτήν που παρουσιάστηκε στις φορολογικές αρχές ανέρχεται στα 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εισαγγελίας.

Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα φέρουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να κλητευθούν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Τραμπ, η Ιβάνκα Τραμπ και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ώστε να δώσουν εξηγήσεις.

Εισαγγελία Νέας Υόρκης: «Φουσκωμένα» τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Τραμπ-1

Τι λέει η πλευρά Τραμπ

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η δικηγορική του ομάδα υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες έχουν πολιτικά κίνητρα. Επίσης, οι δικηγόροι του έχουν αποκαλέσει κλητεύσεις για αντίστοιχες κατηγορίες σχετικά με την οικονομική διαχείριση του ομίλου «πρωτοφανείς και αντισυνταγματικές μανούβρες».

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι η Leticia James γενική εισαγγελέας στο γραφείο της Νέας Υόρκης προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοπποιηθούν και για παράλληλη ποινική έρευνα που διενεργείται επίσης από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης κατά του ομίλου Τραμπ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή υπόθεση η έρευνα κατά του Τραμπ – Κλητεύσεις για δύο παιδιά του

Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News