Business & Finance Δευτέρα 17/01/2022, 19:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Επενδύσεις και ακμάζουσα οικονομία σύμμαχοί του στον προεκλογικό αγώνα

Μακρόν: Επενδύσεις και ακμάζουσα οικονομία σύμμαχοί του στον προεκλογικό αγώνα

Το έργο του ως προέδρου ανέδειξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο. Στο πλαίσιο επίσκεψής στην περιοχή της Αλσατίας για να εγκαινιάσει το νέο βιομηχανικό πρότζεκτ της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF, ο Μακρόν τόνισε ότι υπάρχουν 21 νέα επενδυτικά σχέδια από ξένους ομίλους, ενώ παράλληλα η οικονομία ανθίζει.

Το βιομηχανικό πρότζεκτ της BASF συγκεκριμένα πρόκειται να παράγει νάυλον αξιοποιώντας μέσα υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο πρόκειται για ένα από τα 21 νέα πρότζεκτ, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για ξένους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι η Pfizer ανακοίνωσε επίσης σήμερα το επενδυτικό σχέδιο ύψους 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία. Επιπλέον, η αμερικανική Estman ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την ανέγερση μονάδας ανακύκλωσης πλαστικού στη χώρα.

Όπως σημειώνει το reuters, ο Μακρόν τείνει ενόψει του εκλογικού αγώνα να αναδεικνύει περισσότερο τους καρπούς της προεδρίας του στην οικονομία και λιγότερο τα ζητήματα νόμου και τάξης, καθώς και του μεταναστευτικού.

«Από το 2019, αρχίσαμε να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον βιομηχανικό κλάδο ξανά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιλογής που κάναμε.Η επιλογή μας… ήταν να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην αρχή της θητείας». Από την εκλογή του το 2017, ο Μακρόν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που θα ενίσχυαν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θα οδηγούσαν σε μείωση των φόρων για τους επενδυτές και θα μείωναν τους αυστηρούς κανόνες της εργασιακής αγοράς.

Τρεις μήνες πριν τη διενέργεια των εκλογών, τα στοιχεία δείχνουν ότι η γαλλική οικονομία ενισχύεται. Ο ρυθμός ανάκαμψης αναμένεται να αγγίξει το 6,7% για το 2021, γεγονός που σημαίνει πως η γαλλική οικονομία έχει επιστρέψει πιο κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της G7 εκτός των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Στο 3,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Ε.Ε.: Μακρόν και Ντράγκι ζητάνε περισσότερους ελιγμούς στους δημοσιονομικούς κανόνες 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News