Business & Finance Δευτέρα 17/01/2022, 19:07
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Το πραγματικό debate για τα δημοσιονομικά της Ε.Ε. ξεκινά τον Ιούνιο

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Το πραγματικό debate για τα δημοσιονομικά της Ε.Ε. ξεκινά τον Ιούνιο

Το πραγματικό debate όσον αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο νέος γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν το πρώτο του Eurogroup, ο Λίντνερ σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία θέλει να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν αποφασιστεί σε ενωσιακό επίπεδο, καθώς βοηθούν στον έλεγχο του πληθωρισμού.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε επίσης ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης απέδειξαν την ελαστικότητά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Τώρα όμως ήρθε ο καιρός να ξαναχτίσουμε τα δημοσιονομικά αποθέματα, χρειαζόμαστε ανθεκτικότητα όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στον δημόσιο. Γι’ αυτό το λόγο είμαι τόσο υπέρμαχος της μείωσης του κρατικού χρέους», τόνισε ο Λίντνερ.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξήγησε επίσης ότι στόχος των κεντρικών τραπεζών είναι να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αλλά παράλληλα και οι κυβερνήσεις μπορούν να αναλάβουν το ρόλο τους και να συμμορφωθούν στους δημοσιονομικούς κανόνες. Ο Λίντνερ μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν ήδη πολλές εξαιρέσεις στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Φέτος όλα τα ζητήματα στο τραπέζι

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να ακούσει όλες τις προτάσεις για την βελτίωση των δημοσιονομικών κανόνων, αλλά το πραγματικό debate ξεκινά τον Ιούνιο, όταν κατατεθούν οι προτάσεις της Κομισιόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει και στην πολυσυζητημένη τραπεζική ένωση της Ε.Ε. «Φέτος θα έχουμε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση σε όλα αυτά τα ζητήματα: Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τραπεζική ένωση και δημοσιονομική – νομισματική σταθερότητα συνολικά», δήλωσε ο Λίντνερ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Προειδοποίηση Γερμανίας για τις υπερχρεωμένες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Μήπως δεν είναι προσωρινός ο πληθωρισμός;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News