Business & Finance Δευτέρα 17/01/2022, 12:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ψάχνουν οι Βρετανοί στην Ισπανία;

Αύξηση 13% στις εξοχικές κατοικίες

Τι ψάχνουν οι Βρετανοί στην Ισπανία;

Σε αναζήτηση δεύτερης κατοικίας σε κάποιον ηλιόλουστο προορισμό βρίσκονται εκατοντάδες ευκατάστατοι Βρετανοί, οι οποίοι προσδοκούν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σιγά – σιγά θα χαλαρώσουν και θα μπορούν επιτέλους να παραθερίζουν εκ νέου στη Μεσόγειο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία Taylor Wimpey, κατά τη διάρκεια του 2021, κατάφερε να πουλήσει 13% περισσότερες εξοχικές κατοικίες στην Ισπανία σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές παραγγελίες για τη δημιουργία δεύτερων κατοικιών στην ιβηρική χώρα είναι υπερδιπλάσιες, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε 324 από 126 πέρυσι. 

«Η προσδοκία για σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, καλλιεργεί την προοπτική μιας δεύτερης κατοικίας στην Ισπανία, κάτι που έχει αυξήσει τα επίπεδα της ζήτησης» επιβεβαίωσε η Taylor Wimpey, η οποία το 2021 πούλησε 215 εξοχικές κατοικίες. 

Τα παραπάνω στοιχεία επέρχονται ενόσω το Ηνωμένο Βασίλειο χαλαρώνει εν μέρει τα μέτρα για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια τόνωσης του αεροπορικού κλάδου, ο οποίος πλήττεται με σφοδρότητα τα τελευταία δύο χρόνια. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η μέση τιμή αγοράς των ισπανικών ακινήτων από τους Βρετανούς κυμαίνεται στα 417.000 ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 32.000 ευρώ σε σχέση με το 2020. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς κάθε χρόνο βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές για ταξίδια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

HSBC: Η Ευρώπη μαθαίνει να ζει με τον κορωνοϊό – Τι δείχνουν τα στοιχεία για Ελλάδα

Ανδρέας Ανδρεάδης: Στα προ-κορωνοϊού επίπεδα ήδη οι κρατήσεις των Βρετανών για Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News