Business & Finance Κυριακή 16/01/2022, 22:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτα βήματα προς το metaverse κάνει και η Walmart

Πρώτα βήματα προς το metaverse κάνει και η Walmart

Τη δημιουργία δικών της κρυπτονομισμάτων και NFT εξετάζει η Walmart, στρώνοντας το έδαφος για να συναντήσει τους πελάτες της στο metaverse.

Ο μεγαλύτερος εργοδότης των ΗΠΑ έχει ήδη ζητήσει από τον Δεκέμβριο να κατοχυρώσει ορισμένα εμπορικά σήματα και έχει καταθέσει τα σχέδιά του στην αρμόδια υπηρεσία πατεντών των ΗΠΑ. Τα σχέδια καταδεικνύουν την πρόθεση της Walmart να δημιουργεί και να πουλά ψηφιακά προϊόντα, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, διακοσμητικά, παιχνίδια, εξοπλισμό για σπορ και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου πραγματοποιεί με τον τρόπο αυτόν το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη συμμετοχή του στο metaverse. Τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία της να αναπτύξει «μία στρατηγική ψηφιακών νομισμάτων και προϊόντων. Συγκεκριμένα, είχε αναρτήσει θέση εργασίας στην ιστοσελίδα που ζητούσε τον εντοπισμό «επενδύσεων σχετικών με τα κρυπτονομίσματα και αντίστοιχων συνεργασιών».

Επίσης, στις αρχές του περασμένου μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Brett Biggs, δήλωσε στο πλαίσιο συνεδρίου ότι η εταιρεία δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους πελάτες της να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφόσον το ζητούν. Ωστόσο, είχε επίσης σημειώσει ότι η Walmart δεν έχει κανένα λόγο να κάνει βιαστικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι επενδυτές ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά ακίνητα

Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο metaverse με οικοδέσποινα την Πάρις Χίλτον

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News