Business & Finance Σάββατο 15/01/2022, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Unilever: Θέλει να εξαγοράσει τα καταναλωτικά προϊόντα της Glaxosmithkline 

Unilever: Θέλει να εξαγοράσει τα καταναλωτικά προϊόντα της Glaxosmithkline 

Τη Glaxosmithkline προκειμένου να αποκτήσει το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων της προσέγγισε η ηγέτιδα στον εν λόγω κλάδο Unilever. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, έχει καταθέσει προσφορά ύψους 50 δισ. λιρών (68,4 δισ. δολάρια) η οποία απορρίφθηκε.

Η Unilever, η οποία δέχεται πυρά από ορισμένους επενδυτές για την απόδοση της μετοχής της, επιβεβαίωσε την προσέγγιση για την πιθανή εξαγορά, με δήλωσή της σήμερα Σάββατο.

«Η GSK Consumer Healthcare κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των καταναλωτικών ειδών προσωπικής υγιεινής και θα ήταν μια ισχυρή στρατηγική κίνηση καθώς η Unilever συνεχίζει να αναδιαμορφώνει το χαρτοφυλάκιό της», ανέφερε. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία», συμπλήρωσε

H Sunday Times ανέφερε ότι η προσφορά της Unilever ήταν αξίας σχεδόν 50 δισ. λιρών και είχε απορριφθεί ως πολύ χαμηλή από την GSK και την Pfizer, η οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στο εν λόγω τμήμα.

Η προσέγγιση της Unilever -η οποία στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει εταιρείες όπως η Dove-, για τα καταναλωτικά προϊόντα της Glaxo, συμπεριλαμβανομένων των παυσίπονων Panadol και της οδοντόκρεμας Sensodyne, δεν άφησε ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της GSK, αναφέρει η εφημερίδα. 

Η προσφορά της Unilever δεν περιελάμβανε κανένα ασφάλιστρο για την εξαγορά ή κάποια αναφορά για συνέργειες συνεργειών, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει σαφές αν η Unilever θα επανέλθει με υψηλότερο τίμημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News