Business & Finance Παρασκευή 14/01/2022, 15:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φράγμα των 10 τρισ. έσπασαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια της BlackRock

Το φράγμα των 10 τρισ. έσπασαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια της BlackRock

Το ορόσημο των 10 τρισ. δολαρίων ξεπέρασαν τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η BlackRock, ιδίως χάρη στην εκτόξευση των ETF (Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων) στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές διοχέτευσαν 103 δισ. δολάρια σε ETF μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός διαχείρισης κεφαλαίων. Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο ποσό που επενδύθηκε σε τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα όμως, η BlackRock ευνοήθηκε από το ράλι των κεφαλαιαγορών. Ενδεικτικά, ο δείκτης S&P σημείωσε άνοδο της τάξης του 11% το προηγούμενο τρίμηνο. Συνολικά για το 2021, τα κερδη του δείκτη σκαρφάλωσαν κατά 27%.

Οι επενδυτές διοχέτευσαν 169 δισ. δολάρια στα μακροπρόθεσμα επενδυτικά οχήματα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των ETF και των αμοιβαίων κεφαλαίων, τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού, Larry Fink δήλωσε ότι η δραστηριότητα του ομίλου BlackRock είναι πλέον πιο διαφοροποιημένη από ποτέ.

Τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα κατοχυρώνουν την θέση της BlackRock στην κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο από την πτώση που κατέγραψε στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Στη συνέχεια ο Fink αναμένεται να αποστείλει την ετήσια επιστολή προς τους εταιρικούς συνεργάτες, στην οποία θέτει τους περιβαλλοντικούς στόχους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κινήσεις από τις τράπεζες για ενίσχυση των κεφαλαίων τους

ΒοΕ: Να εκτιμούν σωστά τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή οι τράπεζες

Jamie Dimon: Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τόσο τεράστια πίεση στους μισθούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News