Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 12:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PlayStation 5: Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του – Παράταση «ζωής» στα PS4

PlayStation 5: Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του – Παράταση «ζωής» στα PS4

Σημαντικές δυσκολίες στην παραγωγή του PlayStation 5 αντιμετωπίζει η Sony, η οποία αναγκάζεται να συνεχίσει την κυκλοφορία του PlayStation 4 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, σε μια πρόχειρη λύση των διογκούμενων προβλημάτων. 

Η ιαπωνική εταιρεία αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων στην παραγωγή του PS5, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παραδόσεων να απέχει παρασάγγας από τον αριθμό των παραγγελιών, κάτι που οφείλεται στις ευρύτερες αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας. 

Γι’ αυτό τον λόγο, αποφάσισε να παρατείνει κατά τουλάχιστον 12 μήνες την παραγωγή του PS4, η οποία επρόκειτο να σταματήσει στα τέλη του 2021, με στόχο την κυκλοφορία περίπου 1 εκατομμυρίου επιπλέον κονσόλων. 

Η παραπάνω στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στην άμβλυνση των πιέσεων που αφορούν την παραγωγή του PS5, μέσω της στροφής της καταναλωτικής ζήτησης προς την ευκολότερη και φθηνότερη λύση του PS4. 

Άλλωστε, τα παλαιότερα μοντέλα PS διαθέτουν λιγότερο προηγμένα μικροτσίπς (κάτι που τα καθιστά λιγότερο ευάλωτα στις ελλείψεις ημιαγωγών που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες), είναι ευκολότερα στην κατασκευή και φθηνότερα στην τσέπη του καταναλωτή.  

Τον Νοέμβριο του 2020, όταν πρωτο-κυκλοφόρησε το PS5, φιλοδοξία της Sony ήταν η γρήγορη μετάβαση προς την πλέον προηγμένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών.

Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού επιβράδυνε σημαντικά την παραγωγή λογισμικών (πολλά εργοστάσια στη Νοτιοανατολική Ασία έκλεισαν προσωρινά και «πάγωσαν» την παραγωγή), προκαλώντας διαδοχικά προβλήματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ανάμεσα στους οποίους και αυτή του gaming.

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ένα τεράστιο κενό μεταξύ της τρέχουσας προσφοράς και της καταναλωτικής ζήτησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το PS4, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, έχει πουλήσει 116 εκατομμύρια κονσόλες και έως σήμερα θεωρείται μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές των παιχτών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

TSMC: Συζητήσεις για λειτουργία εργοστασίου μικροτσίπς στην Ευρώπη

Η Intel θέλει να κάνει το… comeback

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News