Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 20:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικεφαλής Heathrow: Πότε θα επιστρέψουν τα ταξίδια στην κανονικότητα;

Τι θα πρέπει να γίνει για να πάρει ανάσα ο κλάδος

Επικεφαλής Heathrow: Πότε θα επιστρέψουν τα ταξίδια στην κανονικότητα;

Ένας ακόμη «μαύρος» χειμώνας φαίνεται πως σχηματίζεται για τα αεροπορικά ταξίδια υπό την σκιά της Όμικρον, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας να μετρά 600.000 ακυρώσεις μόνο τον Δεκέμβριο. Παρότι για ορισμένους μήνες του περασμένου έτους, υπήρξαν ενδείξεις για ανάκαμψη του κλάδου, οι αλλεπάλληλες ακυρώσεις στο Heathrow και σε άλλα ταξιδιωτικά επίκεντρα προμηνύουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να απέχει ακόμη πολλά χρόνια.

Ο επικεφαλής του Heathrow, John Holland-Kaye αποδίδει το τεράστιο πλήγμα στα πολλά και διαφορετικά ταξιδιωτικά μέτρα που τίθενται για τους επιβάτες σε κάθε προορισμό. Εξ ου και δήλωσε ότι είναι πια καιρός να σταματήσουν τα τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως τα τεστ, σε όλες τις διαδρομές από το Heathrow – η βιομηχανία της αεροπλοϊας θα ανακάμψει πλήρως μόνο όταν όλοι αυτοί (οι περιορισμοί) αρθούν και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν ξανά με σύντομη προειδοποίηση, μία κατάσταση η οποία ενδέχεται να απέχει χρόνια από σήμερα», τόνισε ο Holland-Kaye.

Βρετανία

O ίδιος παράλληλα επεσήμανε ότι τα μέτρα αυτά δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα για την αρμόδια βρετανική αρχή πολιτικής αεροπορίας, η οποία προετοιμάζεται να επιβάλει πλαφόν σε πενταετή ορίζοντα στις χρεώσεις των επιβατών.

«Η ρυθμιστική αρχή οφείλει να εστιάσει σε ένα αποτέλεσμα το οποίο βελτιώνει την υπηρεσία, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη και διατηρεί μία βιώσιμη ιδιωτική χρηματοδότηση», τόνισε ο επικεφαλής του Heathrow.

Η αρμόδια αρχή αύξησε το πλαφόν των χρεώσεων ανά επιβάτη στις 30,19 λίρες από 19,60 λίρες από την 1η Ιανουαρίου. Πολλές ήταν οι αεροπορικές που διαμαρτυρήθηκαν για το μεγάλο ύψος της χρέωσης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει μακροπρόθεσμο πλαφόν, το οποίο θα ισχύει από το καλοκαίρι του 2022 έως και το 2027.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Αερομεταφορές: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ

Boeing: Ρεκόρ τριετίας στις παραδόσεις αεροσκαφών

Τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια για το 2022 – Η θέση της Ελλάδας

Αεροπορικές: Ένας ακόμη χαμένος χειμώνας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News