Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 18:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αερομεταφορές: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ

Covid και χειμώνας βάζουν εμπόδια

Αερομεταφορές: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη τόσο του κορωνοϊού όσο και του καιρού βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, οι οποίες αναγκάζονται να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις. 

Μόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναβλήθηκαν περισσότερες από 2.600 πτήσεις -1.300 το Σάββατο και 1.300 την Κυριακή.  

Ενδεικτικό του εύρους του προβλήματος είναι το γεγονός ότι εδώ και 15 ημέρες, δηλαδή από τις 26 Δεκεμβρίου του 2021, κάθε ημέρα ακυρώνονται τουλάχιστον 1.000 πτήσεις. 

Πρόκειται για το χειρότερο σερί από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η πολιτεία του Τέξας επλήγη από σφοδρή χιονο-καταιγίδα, η οποία είχε προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα. 

Τα αίτια των ακυρώσεων αφορούν κυρίως την κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και την πανδημία, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού τίθεται σε καραντίνα λόγω νόσησης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.com, το τριήμερο Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο, η Southwest Airlines και η United Airlines είχαν τις περισσότερες ακυρώσεις, με την πρώτη να ανακοινώνει την αναβολή 1.503 πτήσεων και τη δεύτερη 610 πτήσεων.  

«Η εξάπλωση της Omicron έχει επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία μας, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των πελατών» παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby. 

Η Southwest Airlines, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό λόγω της Covid και των χειμερινών συνθηκών σε πολλά αεροδρόμια, όπως της Βαλτιμόρης, του Ντένβερ κ.α. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί και την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν η ζήτηση για ταξίδια βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα, λόγω των εορτών.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από barrons

Διαβάστε επίσης:

Οι αεροπορικές θέλουν να μειώσουν τις πτήσεις – φαντάσματα

Αirbus: Κράτησε τα σκήπτρα στις παραδόσεις αεροσκαφών το 2021 για γ’ συναπτό έτος

Virgin Australia: Μειώνει κατά 25% το επιβατικό κοινό στις πτήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News