Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 13:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank – Commerzbank: Αμερικανικό fund ρευστοποίησε μετοχές 450 εκατ. ευρώ

Βουτιά για τις μετοχές των δύο τραπεζών

Deutsche Bank – Commerzbank: Αμερικανικό fund ρευστοποίησε μετοχές 450 εκατ. ευρώ

Σε μαζικές πωλήσεις από τον τραπεζικό κλάδο της Γερμανίας προχώρησε η αμερικανική Cerberus Capital Management, η οποία ρευστοποίησε μετοχές αξίας 450 εκατ. ευρώ. 

Επρόκειτο για μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank, τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωπαϊκής χώρας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το αμερικανικό fund έθεσε προς πώληση το 1/3 των δικαιωμάτων που διατηρούσε στα μετοχικά κεφάλαια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 

Ως απόρροια της επίμαχης εξέλιξης, οι μετοχές των δύο τραπεζών καταγράφουν σήμερα αυξημένες απώλειες, καθώς η Deutsche Bank διολισθαίνει κατά 2,3% και η Commerzbank κατά 3,3%. 

Η Cerberus είχε αποκτήσει το πακέτο μετοχών το 2017, ούσα μία από τις βασικές υποστηρίκτριες του σχεδίου συγχώνευσης των δύο γερμανικών τραπεζών. 

Ωστόσο, η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων ανέβαλε τον προσυμφωνημένο «γάμο», με αποτέλεσμα οι δύο τράπεζες να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους και να εφαρμόσουν διαφορετικά σχέδια ανάκαμψης. 

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση των Αμερικανών αποδείχθηκε αρκετά ζημιογόνα, καθώς μέσα σε αυτά τα περισσότερα από τέσσερα χρόνια, απώλεσαν περίπου 20% στην περίπτωση της Deutsche Bank και άνω του 30% στην περίπτωση της Commerzbank.  

Σήμερα, το fund διατηρεί το 2% των μετοχών της πρώτης και το 3% των μετοχών της δεύτερης. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πήραν το rebound οι εργοστασιακές παραγγελίες

Μία Ελληνίδα στο τιμόνι της Deutsche Wohnen 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News