Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 19:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moderna: Deals τουλάχιστον 18,5 δισ. για φέτος – Στα «σκαριά» νέες συμφωνίες

Moderna: Deals τουλάχιστον 18,5 δισ. για φέτος – Στα «σκαριά» νέες συμφωνίες

Συμφωνίες για αγορά εμβολίων αξίας 18,5 δισ. δολαρίων έχει πραγματοποιήσει η Moderna για το 2022, καθώς και προσυμφωνίες αξίας 3,5 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική οι πωλήσεις της για το 2021 αναμένεται να φτάσουν τα 17,5 δισ. δολάρια. Μέσα στο προηγούμενο έτος, η Moderna διοχέτευσε 807 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ενώ προέβλεπε πως θα κινηθούν ανάμεσα στις 700 και τις 800 εκατομμύρια δόσεις.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, αναμένει ότι οι παραγγελίες για το 2022 θα αυξηθούν, καθώς θα πραγματοποιηθούν και περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, «αναμένω την αύξηση αυτών των αριθμών κατά τη διάρκεια του έτους», τονίζοντας ότι πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιπλέον συμφωνίες φέτος.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι μία επιπλέον ενισχυτική δόση θα απαιτείται το φθινόπωρο του 2022 και είναι πιθανό πως το σχετικό εμβόλιο της Moderna θα είναι εστιασμένο στην καταπολέμηση της Όμικρον. Τόνισε βέβαια πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψει ακριβώς τις μεταλλάξεις στις οποίες θα στοχεύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στην αρχή του έτους, η Moderna είχε δεσμευτεί για παραδόσεις αξίας τουλάχιστον 17 δισ. δολαρίων, δηλαδή χαμηλότερες σε σχέση με φέτος. Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση από το Bloomberg, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 19,3 δισ. δολαρίων για τις πωλήσεις εμβολίων το 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Moderna: Θα χρειαστεί τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022

Αλμπ. Μπουρλά: Τον Μάρτιο το εμβόλιο της Pfizer κατά της Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News