Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 16:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσδοκίες ΟΟΣΑ από τον ερχομό του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία

Προσδοκίες ΟΟΣΑ από τον ερχομό του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία

Η ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, έχει πυροδοτήσει προσδοκίες στις τάξεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για επιστροφή στην διεθνή συνεργασία και στο πολυμερισμό, όπως εκφράστηκε διά στόματος του γ.γ. του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Ο προκάτοχος του Μπάιντεν Ντόναλντ Τραμπ με την πολιτική του προσέγγιση «Η Αμερική πρώτα», ακολούθησε πρακτικές οι οποίες απέκλεισαν τη συνεργασία και τις στρατηγικές που ευνοούσαν το διεθνές εμπόριο. 

Ωστόσο ο Γκουρία πιστεύει ότι η προεδρία του Μπάιντεν θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, προς χάρη του πολυμερισμού. 

«Θεωρώ ότι ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ φέρνει στο προσκήνιο τον πολυμερισμό, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή θα είναι στις προτεραιότητές του, κάτι που είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και πολλά υποσχόμενο και οφείλω να πω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να λειτουργήσει», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξής στο CNBC. 

Ο πυλυμερισμός -η προσπάθεια πολλών χωρών να επιτύχουν έναν κοινό στόχο-, είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, σύμφωνα με τον Γκουρία.

«Όλοι οι πολυμερείς οργανισμοί αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις και ο δικός μας δεν αποτελεί εξαίρεση», τόνισε και πρότεινε τη λύση για τα προβλήματα του κόσμου:

«Πολυμερισμός, πυλυμερισμός και ξανά πολυμερισμός: είναι ο μόνος για να διεξάγουμε εμπόριο, είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε επενδύσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, την βιοποικιλότητα, την μετανάστευση και σίγουρα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. 

Ο ΟΟΣΑ αριθμεί 36 χώρες μέλη και η αποστολή του είναι να παρέχει στήριξη στην οικονομική πρόοδο και στο παγκόσμιο εμπόριο. 
Σήμερα συμπληρώνονται 60 χρόνια από την υπογραφή του καταστατικού για την Ίδρυση του Οργανισμού και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μια διαδικτυακή εκδήλωση, κατά την οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο ίδιος ο Γκουρία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News