Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 09:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Australia: Μειώνει κατά 25% το επιβατικό κοινό στις πτήσεις

Virgin Australia: Μειώνει κατά 25% το επιβατικό κοινό στις πτήσεις

Κατά σχεδόν 25% θα μειώσει το επιβατικό κοινό στις πτήσεις της η Virgin Australia σε όλο το δίκτυό της για τον υπόλοιπο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα. Στην απόφαση αυτή προέβη η αεροπορική εταιρεία, από τη στιγμή που η ζήτηση για τα ταξίδια είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα μέρος του προσωπικού της τίθεται σε καραντίνα την ώρα που τα κρούσματα στην Αυστραλία διαρκώς αυξάνονται.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία, επισήμανε ότι θα περιορίσει τη συχνότητα κάποιων πτήσεων και αναστείλει προσωρινά δέκα δρομολόγια.

Η Αυστραλία ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά από αυτά να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυξάνοντας τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία και ασκώντας πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Virgin Australia, Τζέιν Χρντλίκα, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είχε κλονίσει την εμπιστοσύνη των πελατών.

«Η Virgin Australia παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του δικτύου της και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της μόλις βελτιωθεί η ζήτηση για ταξίδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης, ότι τον Νοέμβριο θα προσθέσει άλλα επτά αεροσκάφη Boeing 737 στον στόλο της, αποκαθιστώντας τον σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να αποκτήσει το ένα τρίτο του μεριδίου της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς της Αυστραλίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News